Home Izdvojeno U akciji velikogoričkog HNS-a građani darovali na tisuće igračaka

U akciji velikogoričkog HNS-a građani darovali na tisuće igračaka

PODIJELITE

Mladi HNS-a Velike Gorice izvijestili su kako je uspješno završena akcija prikupljanja rabljenih dječjih igračaka i slikovnica, koju su pokrenuli 20. studenog.

igracke2

– Na poziv HNS-a odazvali su se deseci naših sugrađanki i sugrađana i donirali igračke i slikovnice kao i brojne društvene igre za djecu. Prikupljeno je nekoliko tisuća igračaka, slikovnica, knjiga i društvenih igara koje su sve razvrstane i spakirane u dvadesetak kutija – stoji u priopćenju Karla Lončarevića, predsjednika Mladih HNS-a Velike Gorice.

igracke1

Lončarević je u petak, 12. prosinca, zajedno sa predsjednikom velikogoričkog HNS-a Goranom Beusom Richemberghom, igračke u ime građana uručio vrtićima Velika Gorica, Ciciban, Lojtrica i Žirek.

– Igračke će u vrtićima biti selektirane, jedan dio ostavljen u odgojnim skupinama, a ostalo će biti poklonjeno djeci slabijih socijalnih prilika prije Božića. Dio prikupljenih društvenih i didaktičkih igara bit će uručen i Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Velikoj Gorici – kaže Lončarević, zahvalivši se svima koji su podržali akciju.

– Ovim putem od srca zahvaljujemo svim sugrađankama i sugrađanima koji su sudjelovali u akciji te medijima koji su akciju pratili, uz najbolje želje za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane – dodao je predsjednik Mladih HNS-a Velike Gorice.