Home Gospodarstvo TZZŽ osvaja svjetsku scenu: Plasirali se među pet najboljih turističkih filmova godine

TZZŽ osvaja svjetsku scenu: Plasirali se među pet najboljih turističkih filmova godine

Ova nagrada na svjetskoj razini potvrda je da Zagrebačka županija uspješno gradi autentične turističke sadržaje koji potiču dublje povezivanje posjetitelja s destinacijom

PODIJELITE

Turistička zajednica Zagrebačke županije ponosno je primila nagradu za Najbolje turističke filmove godine na 35. dodjeli World Tourism Film Awards u Valenciji, Španjolska, 22. studenog 2023. Film “Okusi prije svega,” koji je ostvario značajan uspjeh, plasirao se na prestižno 4. mjesto za Najbolji turistički film godine u kategoriji turističkih proizvoda.

Svečanost dodjele nagrada održana je u impresivnom Oceanográficu, a film je proslavljeni proizvod suradnje s produkcijskom kućom Sekunde. Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, izrazila je neizmjeran ponos zbog postignutog uspjeha. “Nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od Najboljih turističkih filmova godine, dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici. Ova prestižna nagrada potvrda je kvaliteti našeg rada u Turističkoj zajednici ali i našoj održivoj destinaciji koja bilježi strelovit rast na kojem i dalje planiramo raditi ovako uspješne projekte.“, izjavila je.

“Okusi prije svega” nije samo promocija destinacije, već predstavlja poziv stranim i domaćim posjetiteljima da istraže zeleni prsten koji okružuje metropolu. Suradnja s vinarima, njihovim pričama i autentičnim iskustvima stvorila je film koji se ističe u turističkoj komunikaciji, naglasila je direktorica Alilović. Ova nagrada na svjetskoj razini potvrda je da Zagrebačka županija uspješno gradi autentične turističke sadržaje koji potiču dublje povezivanje posjetitelja s destinacijom.

Međunarodni odbor festivala turističkih filmova (CIFFT), član Svjetske turističke organizacije (UNWTO), organizirao je dodjelu nagrada s ciljem promicanja izvrsnosti u turističkom audiovizualnom sadržaju. CIFFT Circuit podržava kreativnost i učinkovitost turističkih kampanja, potičući suradnju i razmjenu znanja unutar industrije. Nagrada dodijeljena Turističkoj zajednici Zagrebačke županije predstavlja potvrdu da je destinacija na pravom putu u stvaranju autentičnih turističkih iskustava, uz naglasak na održivom pristupu turizmu.