Home Izdvojeno “Turopoljski doručak za Europski stol”.

“Turopoljski doručak za Europski stol”.

Održan gastronomski event “Turopoljski doručak” za građane Velike Gorice, u organizaciji velikogoričke produžnice stranke Glas.

PODIJELITE

Članovi stranke Glas pripremili su bogati tradicionalni doručak sastavljen od prepoznatljivih turopoljskih namirnica za građane Velike Gorice te ih upoznali sa svojim dosadašnjim postojanjem i radom u Velikoj Gorici kao i pripremama za Europske parlamentarne izbore koji kreću za dva tjedna.

“Ova kampanja za EU Parlament je sve samo ne to jer mnogi koji govore o njoj, zapravo nemaju veze s afirmacijom Hrvatske u Europi nego se uglavnom bave unutarstranačkim i domaćim temama unutar Hrvatske kojima se mi na ovim europskim izborima nećemo baviti. Mi smo zapravo tu priču htjeli okrenuti da napravimo što god možemo da u što boljem svjetlu predstavimo ne samo Hrvatsku nego i njene vrijednosti!., objasnio je saborski zastupnik stranke Glas, Goran Beus Richembergh.

Ovim potezom, stranka Glas je željela zaštiti posebnosti Turopolja i njegove tradicijske elemente, posebice bogatstvo turopoljske kuhinje prikazom domaćih jela i posebnosti njihove pripreme te se tako u Europi pozicionirati kao prepoznatljiva regija u Hrvatskoj.

“Danas smo prikazali čitav niz jela iz turopoljske kuhinje i slatkih i slanih, kako bismo se i tako afirmirali kroz ono u čemu smo u gastronomskom smislu poznati. U širem smislu to je naša priča o hrani i zdravom načinu života i što Hrvatska zapravo ima za ponuditi u društvu Europske unije”., istaknuo je Beus Richembergh.

Stranka Glas je također ovom prilikom predstavila svoje kandidate za Europski parlament, kandidatkinju Anku Mrak Taritaš, predsjednicu stranke Glas, Dijanu Topčić Rosenberg te dosadašnjeg Europskog parlamentarca Jozu Radoša.

“Građani Velike Gorice jako dobro dišu i odlično reagiraju na ovaj događaj ali što je zapravo najvažnije istaknuti je datum izlaženja na izbore, 26. svibnja te izabrati ljude koji će na najbolji mogući način predstaviti, njihove interese u Bruxellu. I ako to ne bude tako, građani će imati pravo reći dao sam ti svoj glas i sada ne radite dobro svoj posao. Što se tiče Amsterdamske liste, naša politika je ona koja jasno deklarira svoju europsku politiku te želimo da se Hrvatske razvija ruku pod ruku s ostalim zemljama članicama EU”., istaknula je predsjednica stranke Glas, Anka Mrak Taritaš.