Home Izdvojeno Tržište nekretnina: Traže se stanovi u centru i starogradnja

Tržište nekretnina: Traže se stanovi u centru i starogradnja

PODIJELITE

U odnosu na razdoblje prije krize, cijene nekretnina u Velikoj Gorici manje su za 30 posto.

Prema podacima Gorica-nekretnina, a uspoređujući isto razdoblje lani, u gradu nema značajnijeg pada cijena stanova. Početkom prošle godine cijena se formirala na oko 1000 eura prema četvornom metru te je takva i ostala.

– Što se potražnje tiče, centar je u prednosti u odnosu na ostatak Velike Gorice, ali velike potražnje nema. Vremena navale za nekretninama su iza nas, kažu u Gorica-nekretninama.

Zgrade-kuce-zrak-nekretnine

VEĆINA TRŽIŠTA VEZANA UZ BANKOVNE KREDITE

Najveći dio tržišta čini ponuda stanova, i to starije gradnje. Razlog je taj što većina kupaca želi dobiti što više kvadrata za što manje novca. Neki od razloga takvog stanja su i slaba platežna moć te kreditna sposobnost građana. Cijene se kreću od oko 1000 eura po kvadratnom metru i, naravno, ovise o stanju nekretnine. Ako ste spremni uložiti u kompletnu adaptaciju, cijena može biti i 900 eura, pa čak i manje. Stanovi u novogradnji drže cijenu od oko 1400 eura po kvadratu.

– Centar je uvijek atraktivna lokacija,na primjer Trg Stjepana Radića, Ulica S.Kolara između Zagrebačke i Matice Hrvatske, Zvonimirova, Cvjetno naselje. Te lokacije su u maloj prednosti u odnosu na ostatak Gorice, rekli su nam iz Gorica-nekretnina.

Cijena građevinskih zemljišta je od 80 do 120 eura po kvadratu, ali gradnje gotovo da i nema.