Home Crna Kronika Tražile milostinju pa završile na Prekršajnom sudu

Tražile milostinju pa završile na Prekršajnom sudu

PODIJELITE

Tri Zagrepčanke koje su ovaj tjedan u Velikoj Gorici tražile milostinju od građana, nisu se dobro provele. Policija je sve tri privela na Prekršajni sud, on ih je proglasio krivima za remećenje javnog reda i mira te im izrekao zaštitnu mjeru udaljavanja s područja Velike Gorice u naredna četiri mjeseca.

-Jedan slučaj prosjačenja je evidentiran 13. lipnja kada je u popodnevnim satima u dvorištu obiteljske kuće zatečena hrvatska državljanka stara 39 godina. Provedenom prekršajnom obradom utvrđeno je da se ista kretala užim središtem grada, ulazila u obiteljske kuće, kucala i zvonila na vrata, a od ljudi koji su joj otvorili vrata, tražila je milostinju, odnosno novac prikazujući svoju izrazito lošu materijalnu situaciju.-rekao je Nikica Ljubanović, policijski službenik Policijske postaje Velika Gorica.

Njegovim kolegama nije promaknuo još jedan sličan događaj koji se zbio dva dana kasnije u središtu grada. 15. lipnja oko 12 sati dvije djevojke stare 23 i 27 godina građanima su prikazivale svoje loše materijalno stanje i tražile milostinju. Zbog toga su i one privedene na Prekršajni sud, proglašene krivima i protjerane iz grada gdje ne smiju dolaziti sve do listopada.