Home Izdvojeno ”Tonka Bontonka” nova je dječja predstava Scene ”Gorica”

”Tonka Bontonka” nova je dječja predstava Scene ”Gorica”

PODIJELITE

U Gradskom kazalištu Scena ”Gorica” u tijeku su pripreme za premijeru dječje predstave ”Tonka Bontonka”. Tekst su napisale Dunja Fajdić i Jelena Radan dok je za režiju zaslužna Morana Dolenc. Uloge igraju talentirani i afirmirani glumci, od kojih će nekima ovo biti već treća suradnja sa Scenom ”Gorica” – Dunja Fajdić i Igor Baksa.

– ”Tonka Bontonka” je edukativni mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo. Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način – poručili su iz Scene ”Gorica”.

Scenografkinja predstave je Vesna Režić, kostimografiju je izradila Dubravka Skvrce, a glazbu i pjesme su skladale Anita Valo i Meri Jaman, članice grupe Meritas.

– Veliko nam je zadovoljstvo da Scena ”Gorica” nastavlja s produkcijom kvalitetnih kazališnih naslova za djecu, a čast nam je surađivati i s ovako afirmiranim autorskim timom – rekla je glumica Ines Bojanić, umjetnička voditeljica Gradskog kazališta Scena ”Gorica”.

Nakon premijerne izvedbe, 17. veljače u 18 sati u dvorani Galženica, sljedeća izvedba zakazana je za 11. ožujka u 17 sati u dvorani Gorica.