Home Izdvojeno TKD Velika Gorica u Zaprešiću osvojila sedam medalja

TKD Velika Gorica u Zaprešiću osvojila sedam medalja

PODIJELITE
Foto: Taekwondo klub Velika Gorica

Taekwondo kub Velika Gorica u subotu je nastupio na Zaprešić open 2017. U konkurenciji od 600 natjecatelja,  odnosno sedam klubova iz četiri države odakle su nastupali mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori, TKD je sa 17 natjecatelja osvojio sedam medalja: tri zlata, dva srebra i dvije bronce.

Ema Zaloker (mlađa kadetkinja -27kg), Marija Borović (mlađa kadetkinja -33kg) i Sara Habijančić (kadetkinja -41kg) osvojile su prva mjesta. Srebro je pripalo Anamariji Kovčalija (juniorka -52kg) i Nini Mikulin (juniorka -68kg, a bronca Sari Anđelić (kadetkinja -41kg)
i Barbari Tarandek  (kadetkinja -55kg).

– S obzirom na to da je Zaprešić open 2017 prvi od tri kriterijska turnira  za Europsko juniorsko prvenstvo, bilo je očekivano da će konkurencija u uzrastu  juniora biti brojna. Naš klub je u toj konkurenciji nastupio sa šest juniorki te se okitio s dva srebra. Kako svaka medalja donosi određene bodove za rang listu, tako mi u ovom trenutku imamo Anamariu Kovčaliju  i Ninu Mikulin koje su osvojile srebrne medalje, te su u svojim kategorijama na drugim pozicijama. Možda malo nezadovoljni se vraćamo s ovog turnira, ali kako znamo da nam je ritam u zadnjih mjesec dana bio dosta iscrpan i djevojke su dosta potrošene, moramo biti zadovoljni s učinkom. Čekaju nas još dva kriterijska turnira i sve opcije su otvorene. Znamo koliko mogu naše natjecateljice i to će one zasigurno pokazati na nadolazećim turnirima. U sveukupnom poretku  u konkurenciji 70 klubova (muški+ženski) zauzeli smo izvrsno četvrto mjesto. Još ćemo samo napomenuti da smo ponovno i na ovom turniru bili uvjerljivo najbolji u sveukupnom poretku ”cura” –  rekao je tajnik kluba Igor Matić.

Zaprešić open 2017 ujedno je i po izboru HTS-a prvi od tri kriterijska turnira za juniorsko Europsko prvenstvo koje će se održati na Cipru u studenom.