Home Izdvojeno U tijeku je natječaj ”Pišem ti pismo”

U tijeku je natječaj ”Pišem ti pismo”

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević (Središnji odjel za odrasle) i Danijela Pralas (Dječji odjel).

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove je godine u suradnji s Hrvatskom poštom raspisala natječaj ”Pišem ti pismo” povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2018. godine.

– Pišite prema vlastitoj inspiraciji, o onome što vas muči, pišite onima kojima upravo, i možda samo, u pismu možete objasniti nešto. A ako vam inspiracija nikako ne dolazi, evo i našeg prijedloga ovogodišnje teme. Naime, ove godine obilježava se 550. obljetnica smrti Johannesa Gutenberga koji je izumio prvi europski tiskarski stroj te kojemu možemo zahvaliti nastanak prve tiskane knjige. Nakon njega, omogućeno je masovnije širenje pismenosti, znanje je postalo dostupnije, a jednom zapisano i tiskano u obliku knjige ostalo je sačuvano za generacije koje dolaze. Neka to budu inspirativne misli s kojima ćete krenuti u osvajanje nagrada na natječaju “Pišem ti pismo” -poručili su u Garsdkoj knjižnici.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada
Mihoković-Kumrić te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević (Središnji odjel za odrasle) i Danijela Pralas (Dječji odjel). Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Nagrade osiguravaju Gradska knjižnica Velika Gorica i Hrvatska pošta, a u pitanju su knjige i vrijedni filatelistički materijali.

Detalje natječaja možete pronaći ovdje.