Home Izdvojeno Teatar Exit u dvoranu Gorica donosi priču o prijateljstvu

Teatar Exit u dvoranu Gorica donosi priču o prijateljstvu

PODIJELITE

Predstava ‘Nas dva i ja’, autorski projekt Saše Anočića, a nastala u koprodukciji Teatra Exit i Ludens Teatra, dolazi u dvoranu Gorica. Predstavu možete pogledati u ponedjeljak, 14. ožujka, s početkom u 20 sati.

Tema predstave je bezuvjetno prijateljstvo, a stvorena je na ideji jednog crtanog filma. Crtani je film autora podsjetio na priču koja mu se dogodila prije mnogo godina.
Dok je pisao za svojim stolom, kroz prozor je ugledao labradora i mačka invalida kako se zajedno igraju te čuvaju jedno drugo. Ta priča potrajala je gotovo 10 godina, a uginuli su jedno za drugim. Čini se kako jedno bez drugoga nisu mogli upravo jer su njih dvoje bili – jedno.

To prijateljstvo psa i mačke u predstavi je prikazano kroz prijateljstvo Maše i Idriza koji se dopisuju s dva različita kontinenta, a jedno u drugome pronašli su utjehu i blisku osobu za razgovor, prenosi portal ziher.hr.

nas dva i ja predstava.jpg1Osim prijateljstva, motivi koji se provlače kroz predstavu su ljubav, laž, sloboda, različitost, istinitost, primitivizam, voajerizam, krađa, prostodušje. Jedna od poruka predstave je ta da život svašta donosi: nekad je toliko teško da je herojstvo preživjeti dan, a nekad je toliko lako da od sreće i ljubavi možemo sve.

Osim Saše Anočića, u predstavi glume Živko Anočić, Ivana Rushaidat/Amanda Prenkaj i Matija Antolić.

Foto: Ziher.hr, POUVG