Home Sport TAEKWONDO Osam turnira u 9 vikenda!

TAEKWONDO Osam turnira u 9 vikenda!

PODIJELITE

Naporan, težak i iscrpljujući ritam odrađenih turnira u posljednjih mjesec i pol dana je iza nas- kažu nam u teakwondo klubu Velika Gorica koji je u ludom ritmu odradio osam turnira sa svim uzrastima; od mlađih kadeta do seniora, a koji su predstavili naš grad od Zagreba, Rugvice, Zaprešića, preko Splita, Knina, sve do Slovenije, Belgije i Španjolske.

Njihov izvještaj donosimo u cjelosti:

S obzirom da smo prošlu godinu završili sa izvještajem kako je naša juniorka Sara Habijančić na godišnjoj WTE rang listi zauzelo izvrsno 2.mjesto tako ćemo i ovaj izvještaj krenuti sa njenim rezultatima.


Sara je od ove godine ušla u seniorsku konkurenciju i pred njom su sada vrlo izazovni turniri. Prvi svoj veliki ispit u seniorskoj konkurenciji imala je na G1 Slovenia openu krajem veljače u Ljubljani. S obzirom da je od ove godine seniorka Sara, u seniorske turnire ulazi bez osvojenih bodova na WT(svjetskoj seniorskoj) rang listi a to znaci i teži put u ždrijebu turnira. Kako nas Sara uvijek razveseli sa svojim nastupima tako je i svoj prvi seniorski turnir odlično odradila. Sara u Sloveniji osvaja 9.mjesto i osvaja svoje prve bodove na WT rang listi. U osmini finala je izgubila od predstavnice iz Belgije koja je trenutno na 10.mjestu svjetske rang liste rezultatom 2:1 u rundama.

Bravo, Sara!

U Belgiji je Sara imala svoj drugi nastup na G2 Belgian openu, Na ovom turniru nastupili je preko 1200 natjecatelja od čaga je bilo 700 seniora. U Sarinoj kategoriji -57kg ukupno je bilo prijavljeno 43 sportašice. Kako je Sara sa 9.mjestom u Sloveniji osvojila vrijedne bodove na ovom turniru je preskočila prvo pretkolo te je odmah bila u 1.kolu koje je uspješno preskočila pobijedivši predstavnicu iz Španjolske. U drugom kolu Saru je čekala aktualna viceprvakinja Svijeta i treća sa Olimpijskih igara iz Tokia, Sara se izvrsno držala, povela je sa 1:0 u rundama ali iskusna predstavnica iz Taipeia je uspjela preokrenuti rezultat i pobijediti sa 2:1. Veliko iskustvo za Saru boriti se sportašicom koja je sami vrh svjetskog taekwondoa u kategoriji -57kg, trenutno je 6.na WT rang listi. Sara je ovdje ponovila uspjeh iz Slovenije osvojivši 9.mjesto i opet nove bodove na WT rang listi.
Sredinom travnja mjeseca Sara je nastupila i na G1 Spain openu te je tamo ostvarila dosad najbolji rezultat izgubivši u borbi za medalju od predstavnice iz Italije koje je trenutno 14.na svjetskoj rang listi, te tako osvojila odlično 5.mjesto. Sara je prije toga uspješno savladala 6.nostiteljicu turnira iz Španjolske. Ovim uspjehom Sara je opet osvojila nove vrijedne bodove za WT rang listu te će od 1.5.2023 biti na 210 mjestu svjetske rang liste od ukupno 520 sportašica u kategoriji -57kg. Odličan uspjeh naše Sare.


Juniori su odradili 4 turnira M-2 open(Rugvica), Knin Open, Zaprešić i Juniorsko državno prvenstvo. Osvojili su jedno zlato, četiri srebra i osam bronci. Izdvojit ćemo rezultate sa juniorskog prvenstva Hrvatske koje se održalo proteklog vikenda u Zagrebu. Nastupili smo sa naše četiri juniorke Lanom Gavrilov -44kg, Marinelom Bašković -46kg, Katarinom Bačurin-49kg i Dorom Habijančić -59kg. Cure su odradile odličan turnir i osvojile tri medalje.

Kararina Bačurin je viceprvakinja Hrvatske, Lana Gavrilov i Marinela Baković su brončane dok je Dora Habijančić zauzela 5.mjesto. Odličan nastup naših juniorki i već uobičajeno vraćamo se sa prvenstva Hrvatske sa novim medaljama.

Kadeti su odradili dva turnira Zaprešić i Dalmacija kup u Splitu. Osvojili su tri zlata, dva srebra i tri bronce. Mlađi kadeti nastupili su u Zaprešiću početkom travnja mjeseca i ostvarili odlične rezultate osvojivši jednu zlatnu i dvije srebrne medalje te u ukupnom poretku kod mlađih kadeta zauzeli odlično 2.mjesto