Home Najave SzegEd TRombone ENsemble iz Mađarske otvara ovogodišnji VG Brass festival!

SzegEd TRombone ENsemble iz Mađarske otvara ovogodišnji VG Brass festival!

Dugoočekivani festival započinje sutra u 20. sati i u naš grad dovodi najveća imena limene puhačke glazbe. Budite s nama na Tuđmancu i uživajte uz zvuk trombona pod vedrim goričkim nebom!

PODIJELITE
Dugoočekivani VG Brass festival započinje sutra, 24. lipnja i u naš grad dovodi najveća imena limene puhačke glazbe! SzegEd TRombone ENsemble – by György Gyivicsan otvorit će ovogodišnji Brass koncertom u 20.00 sati!

SzegEd TRombone ENsemble (SETREN)

Osnovao ga je György Gyivicsan, nekad profesor na Szegedskom sveučilištu, a danas docent na akademiji Ferenc Liszt u Budimpešti. Ansambl je osnovao sa svojim najtalentiranijim studentima koji su danas na vodećim pozicijama orkestara u Mađarskoj i drugim europskim državama. Iako su inicijalno izvodili svoje vlastite transkripcije, počeli su sve više i više izvoditi skladbe specijalno skladane za SETREN od mladih skladatelja.
Dokaz popularnosti SETREN-a je vidljiv i po pozicioniranju njihovog YouTube kanala na četvrto mjesto među kanalima koji promoviraju glazbu za trombon. Uspjeh SETREN-a leži u njihovom jedinstvenom zvuku. Svaki od članova je i vrstan solist te se individue nadopunjavaju, a istovremeno su jedni drugima savršena pratnja u svim žanrovima glazbe. Tijekom izvedbe konstantno dokazuju publici da postoji život glazbe izvan granica mogućnosti njihovih instrumenata. Karakterizira ih virtuoznost i opseg koji se može opisati ekstremnim u svijetu trombona. Od 2005. su postali glazbena zajednica i nedvojbeno se ne samo čuju, nego i osjećaju tijekom izvedbe. György Gyivicsan crpi iskustvo iz svojih solističkih i orkestralnih iskustava te kao komorni glazbenik stvara inovativan tim SETREN.
Budite s nama na ‘Tuđmancu’ i uživajte uz zvuk trombona pod vedrim goričkim nebom!