Home Vijesti “Svjetski, a naš”: Marcelo Brozović danas slavi 31. rođendan

“Svjetski, a naš”: Marcelo Brozović danas slavi 31. rođendan

Korijeni su mu u Okuju, a danas svjetski mediji zbog njega pišu o našoj Velikoj Gorici

PODIJELITE

Pomalo je nevjerojatno čitati kako danas brojni renominirani svjetski mediji pišu o Okuju i “maloj” Velikoj Gorici. Razlog tomu je 31. rođendan danas svjetski poznatog nogometaša Marcela Brozovića koji svoje korijene ima upravo u Okuju. Od malih nogu zanimao ga je samo nogomet, možda malo manje škola, ali sve to se zaista isplatilo.

Njegov otac je vrlo rano primijetio njegov talent i upisao ga u NK Udarnik u Kurilovcu, no trener je ubrzo shvatio da Marcelo igra van svih mjerila. Ubrzo je završio u Hrvatskom dragovoljcu, a potom i Dinamu. Nakon Dinama prešao je u Inter, klub uz koji se polako stvarala “vojska” njegovih navijača. Danas dijeli svlačionicu s Christianom Ronaldom i, kako piše Index, u tri godine će tamo zaraditi 100 milijuna eura.

Pogledajte samo kakvu podršku Marcelo ima, nevjerojatno:

Brozović je pokrenuo i svoj brend Epic Brozo, a u našem gradu postoji i njegov kafić gdje možete doći popiti kavu i igrati pikado. Brojni su mediji o njemu izvještavali kada su reprezentativci nakon Svjetskog prvenstva došli upravo tamo proslaviti. Iako su ranije postojale neke nesuglasice, Marcelo je uz našeg drugog reprezentativca Antu Budimira u prosincu prošle godine pozdravio svoje Velikogoričane na svečanom dočeku.

Podsjećamo, Marcelo je ušao u uži izbor za najboljeg svjetskog nogometaša godine uz 11 najboljih – Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Victor Osimhen, Declan Rice, Bernardo Silva, Julian Alvarez, Ilkay Gündogan, Rodri i Kvicha Kvaratskhelia.

Marcelu ovim putem čestitamo rođendan i želimo mu nastavak ovakvih nevjerojatnih uspjeha.