Home Izdvojeno Sutra se u Mraclinu održava klapski koncert

Sutra se u Mraclinu održava klapski koncert

PODIJELITE
foto: Klapa Vinčace/Facebook

U sklopu Dučecovih spelancija sutra će se u Društvenom domu u Mraclinu održati klapski koncert. Nastupit će klape Vinčace iz Novog Vinodolskog i Grdelin iz Zagreba.

– Nastupa sama krema hrvatskog klapskog pjevanja klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, vladari klapskog zvuka posljednjih godina, i zagrebačka klapa Grdelin, laureati Omiša iz 2006. godine, a nije isključeno da se na mraclinskoj pozornici pojavi i koja od naših vodećih ženskih klapa – najavili su organizatori koncerta iz KUD-a Dučec.

Klapa Vinčace osnovana je 1999. godine. Osim izvornih pjesama, imaju vrlo širok i raznovrstan domaći i strani repertoar uz pratnju instrumenata. Klapa Vinčace je osvojila brojna priznanja i nagrade, od Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, Međunarodnog festivala zborova u Veroni, pa do mnogih lokalnih festivala. U Mraclin dolaze kao trostruki uzastopni pobjednici Festivala dalmatinskih klapa Omiš po ocjenama struke.

Klapa Grdelin osnovana je u Zagrebu krajem devedesetih godina. Od svojih početaka redovito sudjeluje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, a 2006. godine osvojila je prvo mjesto u Večerima izvornih napjeva. Posebna zanimljivost za Turopoljce jest da je svoj drugi CD, pod nazivom ”Drugi krug” – koji predstavlja sintezu Grdelinovih izvedbi s omiškoga Festivala od 2007. do 2012. – klapa snimila u kapeli Svetoga Ivana Krstitelja u Buševcu.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.