Home Izdvojeno Sutra ‘Badminton u kravati’ za sve koji žele sudjelovati

Sutra ‘Badminton u kravati’ za sve koji žele sudjelovati

PODIJELITE

Badminton u kravati novogodišnji je turnir Badminton kluba Velika Gorica koji organiziraju povodom 8. rođendana kluba. Badminton klub Velika Gorica poziva sve zainteresirane da obuku sportsku odjeću, stave kravatu, obuju tenisice i dođu u dvoranu osnovne škole Eugena Kumičića na najzabavniji badmintonski turnir  godine. Turnir počinje u 09:30.

Nastup je besplatan za sve koji donesu obaveznu opremu – tenisice, reket i kravatu. Turnir će biti u parovima ali će izbor partnera biti slučajan što pretpostavlja zanimljiviju igru i ishod natjecanja. Natjecanje će biti podijeljeno po grupama, a kasnije će biti razigravanje za plasmane.

Na natjecanju će biti podijeljene medalje za tri prvoplasirana para i šampanjci za pobjednike. Uz to bit će podijeljene i posebne nagrade – turopoljske podgutnice za najljepšu mušku i žensku kraciju.

Badminton klub na ovaj način slavi kravatu koja ima dugu povijest. Kravata je u povijesti kao znak kulture i otmjenosti ušla u ondašnju građansku modu i osvojila cijelu Europu, a danas i cijeli civilizirani svijet. Sve je počelo u Turopolju, jer upravo je Turopolje postojbina muškog svečanog rupca – podgutnice.

Fotografija: Facebook