Home Izdvojeno Sudac dječje smotre folklora: “Oni su živi nositelji tradicije”

Sudac dječje smotre folklora: “Oni su živi nositelji tradicije”

PODIJELITE

– Ja sam kao stručnjak izuzetno zadovoljan. Tamburaši su me ugodno iznenadili. Izuzetno su lijepo pratili djecu i bili jako dobar oslonac za njihove izvedbe. Čuli smo prekrasne glasove, a i nošnje su lijepo priređene. Nismo vidjeli ni jednu frizuru koja nije bila primjerena tradicijskom načinu češljanja – ocijenio je sudac dječje smotre folklora Goran Knežević, folklorist i selektor prema kriterijima hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja.

Na 16. dječjoj smotra folklora u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih društava grada Velike Gorice predstavilo se u Pučkom otvorenom učilištu 18 dječjih folklornih grupa. Voditelji KUD-ova dobili su stručne ocjene svog rada te savjete za budući smjer kretanja.

djecja_smotra (3)

– Samo tako treba nastaviti dalje jer je to jedini način da očuvamo našu tradiciju i da je populariziramo jer jedino djeca i mladi su živi nositelji tradicije – dodao je Goran Knežević.

Žiri je ocjenjivao ujednačenost u plesu i igri, uživljenost djece, uživljenost plesača, kvaliteta, ujednačenost i točnost pjevanja, izbor materijala i sveukupni dojam folklorne izvedbe.