Home Izdvojeno Sucokret poziva: uključi se, volontiraj!

Sucokret poziva: uključi se, volontiraj!

Velikogorička udruga Suncokret poziva zainteresirane volontere na suradnju i pomoć osobama sa invaliditetom.

PODIJELITE

Velikogorička udruga za osobe sa invaliditetom “Suncokret”, ujedno najveća udruga takve vrste na ovom području, priprema pregršt aktivnosti i edukacija u nadolazećim mjesecima za međusobno povezivanje budućih volontera i članova udruge. Edukacije uključuju predavanja stučnjaka sa polja logopedije, psihologije, rehabilitacije na kojima će se govoriti o problematici osoba sa invaliditetom i teškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Program aktivnosti kreće s predstavljanem udruge Suncokret, a termini održavanja edukacija su 23. i 30. ožujka te 04. svibnja ove godine u trajanju od 11 do 12 i 30 ujutro. Moguće volonterske aktivnosti su vođenje ili sudjelovanje u kreativnim radionicama, odlasci u kino, muzeje i kazališta, druženje i pružanje praktične pomoći osoba sa invaliditetom u svakodnevnom životu, posjete starijima i nemoćnima te prvna savjetovanja i psihološka pomoć i podrška.

Važno je naglasiti da će se zainteresiranim volonterima rad organizirati prema njihovim interesima i slobodnom vremenu te da se mogu javiti i oni koji žele biti u bazi volontera.
Ako želite ili osjećate potrebu da sudjelujete u društvenom korisnom radu te imate potrebu pomoći, idealno vrijeme, ujedno i vrijeme Korizme, je sada. Prijave za sudjelovanje u volonterskom radu moraju sadržavati:

– ime i prezime

– datum rođenja

– zanimanje

– godina studija (ako je osoba student)

– iskustvo volontiranja ako postoji (gdje, koliko dugo i s kojom skupinom)

– vremenska raspoloživost

– motivacija za volontiranje

Prijave možete poslati putem maila: udruga.suncokret.vg@gmail.com te prijave traju do 17. ožujka ove godine.