Home Izdvojeno Subvencionirana sterilizacija pasa u Gorici i u općini Orle

Subvencionirana sterilizacija pasa u Gorici i u općini Orle

PODIJELITE

S ciljem smanjenja i kontrole populacije napuštenih pasa te kako bi pomogla gradovima i općinama sa svog područja u troškovima provedbe Zakona o zaštiti životinja, Zagrebačka županija  ukupno je dodijelila 300 tisuća kuna. Navedena sredstva utrošit će se na veterinarske usluge označavanja pasa mikročipom te sterilizaciju kujica. S našeg područja ovu su pomoć iskoristili Grad Velika Gorica te općina Orle. Velika Gorica dobila je 50 tisuća kuna, a općina Orle 2862 kune.

Kako smo već pisali u rujnu, subvencioniranu sterilizaciju u Velikoj Gorici možete obaviti u Veterinarskoj stanici AVA. To znači da ćete umjesto 300, platiti 150 kuna sterilizaciju svoje ljubimice. Pozitivni učinci sterilizacije su mnogostruki, kažu veterinari, a neki od njih su rijetko oboljevanje pasa od tumora ili pak duži život, a sterilizacija znači i manje napuštenih pasa i lutalica na ulicama.

Akcija traje do 15.11. ili dok se ne potroše sva sredstva, a sve informacije možete dobiti na dolje navedenom broju telefona ili e-mailu.