Home Izdvojeno Što djeca trebaju znati o održivom razvoju?

Što djeca trebaju znati o održivom razvoju?

PODIJELITE

U sklopu ZMAG-ovog projekta “EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost”, pred nama je serija edukativnih materijala pod nazivom “Što djeca trebaju znati o održivom razvoju”. U formi
kratkih i zabavnih vodiča najmlađe upoznaje s konceptom održivosti te im približava pojmove društvenog, ekološkog i ekonomskog područja održivog razvoja.

Prvi objavljeni vodiči za djecu su “Kompostiranje je i djeci super” te “Lov na samoniklo bilje”, a kratki vodiči o održivosti rezultat su niza predavanja i radionica namijenjenih osnovnoškolcima, koje su prošle godine održane u sklopu projekta. Teme koje obrađuju su one o zdravoj prehrani, održivoj potrošnji, otpadu i plastici, zatim ljudska prava, demokratsko građanstvo te modeli proizvodnje i potrošnje koje štite ljude i planet.

“Djeca su ključna u izgradnji boljeg svijeta, odgovornijeg, pravednijeg i održivijeg društva za sadašnje i buduće generacije. Naš zadatak je usaditi im održive navike. Usmjeriti ih da budu odgovorniji prema sebi, jedni prema drugima i prema okolišu. Pružiti im znanja i vještine koje će im pomoći u nošenju s ključnim izazovima. Naučiti ih da razumiju stvarnost oko sebe i
preuzimaju odgovornost za rješavanje problema u društvu u kojem žive, te ih potaknuti da pokreću pozitivne promjene”, poručuju ZMAG-ovci.

Sve materijale možete pronaći OVDJE