Home Izdvojeno Stefan Gjorgiev se plasirao u finale natjecanja u SAD-u, jedini je predstavnik...

Stefan Gjorgiev se plasirao u finale natjecanja u SAD-u, jedini je predstavnik iz Hrvatske!

Učeniku Umjentničke škole Franje Lučića dobro bi došla i financijska pomoć za odlazak na ovo prestižno natjecanje, pomozimo mu!

PODIJELITE
Foto: Umjetnička škola Franje Lučića

Iz Umjetničke škole Franje Lučića s ponosom su s nama podijelili vijest da se učenik trube Stefan Gjorgiev uspio plasirati u finale Međunarodnog trubačkog natjecanja u Anaheimu u Sjedinjenim Američkim Državama!

Stefan je odabran kao finalist na temelju snimke glazbenih djela koju je snimio pod mentorstvom svog nastavnika Tonislava Špoljara, prof. izvrsni savjetnik, a uz klavirsku suradnju Ive Šorše, prof. mentor.

“Osim samog sviranja, dio natjecanja u Anaheimu za Stefana će biti i rad pred publikom sa renomiranim svjetskim solistima i nastavnicima gdje se neće samo gledati pripremljenost, nego i sposobnost brzog usvajanja rečenog i primjena istog.“, navodi Krešimir Starčević, prof. UŠ FL.

Mladom sviraču trube smiješi se novčana nagrada za koju će se u svibnju boriti s drugim finalistima koji stižu iz cijelog svijeta. Stefan je jedini koji brani boje Hrvatske i našeg grada. Kako navode iz škole, uspio je izboriti jeftiniju registraciju no samo putovanje u SAD ipak zahtijevaju financijsku računicu. “Ukoliko želite i možete, pomognite Stefanu novčanom donacijom kako bi mogao ostvariti svoj odlazak u SAD i ravnopravno se natjecao na ovom uglednom natjecanju.”, mole iz škole. Više o pomoći Stefanu možete pronaći na LINKU OVDJE.

Ovaj sjajan uspjeh dolazi uoči obilježavanja 50. obljetnice osnutka Umjetničke škole Franje Lučića i samo je još jedan u nizu dokaza njezine kvalitete rada, zaključuju iz škole.