Home Izdvojeno Stare igre ponovno zaživjele u Kobiliću

Stare igre ponovno zaživjele u Kobiliću

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Jučer su šestu godinu zaredom povodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Kobilić, održane tradicionalne Seoske igre. Iako se u prijepodnevnim satima činilo da će kiša pokvariti proslavu, vrijeme je išlo na ruku organizatora i posjetitelja pa je druženje potrajalo do 18 sati.

Bilo je 7 ekipa, u svakoj po 5 natjecatelja, a natjecali su se u 10-ak starih igara. Nošenje jaja, potezanje užeta, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, vožnja tački samo su neke od disciplina u kojima su se okušali posjetitelji. Proslava je održana na terenu Nogometnog kluba Vatrogasac.

-Zadovoljan sam kako je sve prošlo, ljudi su cijelo vrijeme cirkulirali pa je teško reći koliko je bilo posjetitelja. Bilo je mnogo djece, a to nam je najvažnije, ipak ovo organiziramo za njih da im to ostane u lijepom sjećanju. Svi su se mogli odmoriti i uz besplatnu porciju graha kojeg smo pripremili. – rekao nam je Ivan Božić, predsjednik Mjesnog odbora Kobilić.

U organizaciji proslave pomogli su Grad Velika Gorica, NK Vatrogasac, Vijeće mjesnog odbora Kobilić, Udruga umirovljenika Kobilić te DVD Kobilić.