Home Izdvojeno Stanovnici Vukomeričkih gorica napokon mogu odahnuti

Stanovnici Vukomeričkih gorica napokon mogu odahnuti

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je radove na magistralnom vodovodnom cjevovodu u Kušancu. U njegovu rekonstrukciju krenulo se kako bi se osigurala normalna opskrba pitkom vodom Vukomeričkih gorica. – Kao što je poznato u Bregima nam se tijekom ljetnih mjeseci i vršnog opterečenja znalo dogoditi da nema vode. Čak i po nekoliko dana, što je neprihvatljivo. Sada smo došli do kraja druge faze projekta koja bi trebala biti gotova do kraja ove godine – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

obilazak-s-gradonacelnikom-20

Novi cjevovod većega obujma postavljen je u dužini od 3,6 kilometara, a vrijednost radova je 3,5 milijuna kuna. On bi napokon trebao riješiti probleme stanovnika Brega tijekom sušnih mjeseci.

obilazak-s-gradonacelnikom-4

U isto vrijeme uređuju se i gradske prometnice. Nedavno je asfaltirana Ulica Matije Gupca, koja je u proteklih desetak godina zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa bila u katastrofalnom stanju.

– Ove godine smo riješili taj problem sa 180 tisuća kuna iz programa redovnog održavanja nerazvrstanih cesta. Ona je u dužini od 300 metara i širini od tri metra asfaltirana. Vjerujem da ona sada zadovoljava potrebe stanovnika koji ovdje žive – istaknuo je gradonačelnik.

obilazak-s-gradonacelnikom-6

Gradonačelnik je izrazio nadu da će se Grad i vlasnici parcela uz prometnicu uskoro dogovoriti kako bi se što prije krenulo u kompletnu rekonstrukciju ulice. Ulica bi tada trebala dobiti i nogostup i biciklističku stazu.

obilazak-s-gradonacelnikom-25

U radnoj zoni Štuki u tijeku je rekonstrukcija Industrijske ceste, koja bi trebala biti gotova do kraja mjeseca. Investicija je teška 2,5 milijuna kuna i omogućit će kvalitetnije uvijete za poslovanje gospodarskih subjekata smještenih u zoni. – Ovo je izuzetno dobra stvar. Cesta će se proširiti. Dobit ćemo nova parkirna mjesta, pješačku stazu i zelene otoke. Cijelo ovo okruženje će biti puno ljepše – istaknuo Drago Arbanas, vlasnik poduzeća u zoni.

obilazak-s-gradonacelnikom-30

Uređenjem ulice najviše će profitirati korisnici usluga goričkih poduzeća smještenih u Štukima, ali i stotinjak zaposlenih koji svaki dan ovdje dolaze na posao.

[print_gllr id=58371]