Home Izdvojeno Stanovnici Krušaka vape za asfaltom: “Svi obećavaju, nikad ništa”

Stanovnici Krušaka vape za asfaltom: “Svi obećavaju, nikad ništa”

PODIJELITE

Nezadovoljni su stanovnici Krušaka, vikend naselja kod Velike Bune u koje je nakon razornog potresa doselilo mnogo Zagrepčana i drugih stanovnika. Naselje ima oko 300 stambenih jedinica od kojih su 2/3 stalno naseljene, piše nam Ivan Kotrman, ovlašteni sudjski vještak za promet te ukazuje na najveći problem s kojim se stanovnici susreću, a to su neafaltirane makadamske ceste.

“Nekoliko puta smo preko Mjesnog odbora Velika Buna uputili zamolbu za asfaltiranje ulica u naselju Krušak, predio Starjak, još davne 2010.god. pa ponovo 2015, na što naravno nikada nismo ni dobili odgovor, a kamo li da se nešto poduzelo. Voljeli bi smo kad bi gradske vlast počele ostvarivati zacrtane male komunalne akcije”, stoji, među ostalim, u pismu koje je stiglo u našu redakciju.

Cestovna mreža u samom naselju datira iz 70-tih godina prošlog stoljeća kada su tadašnji „vikendaši“ sami navažali tadašnje „šumske puteve“ današnje makadamske ceste i na tome je ostalo. “Možete li zamisliti kvalitetu života u naselju sa neasfaltiranom cestom: kad pada kiša i snijeg -„blato do koljena“, a ljeti ogromne količine prašine koje prolaskom vozila ili kad puše vjetar zagađuju vrtove, voćnjake i vinograde. Posebno da ne govorimo o zdravlju bolesnih osoba starije dobi i djece koji tu žive”, apelirao je Kotrman.