Home Izdvojeno Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

PODIJELITE

Stigao je Uskrs, blagdan nade, mira, novog rođenja, uskrsnuća. Najveći je to kršćanski blagdan koji propovjeda tajnu vjere o smrti, uskrsnuću i ponovnom, vječnom životu.

Evanđelja  svjedoče da je Krist, nakon raspeća, treći dan, u nedjeljno jutro, uskrsnuo od mrtvih. Pobijedio je smrt i ponovno se našao među svojim učenicima. Nakon svog uskrsnuća Krist je četrdeset dana proveo na zemlji, uglavnom u krugu svojih učenika kako bi ih pripremio za dolazak Duha Svetoga, odnosno drugog velikog kršćanskog blagdana- Duhova.

Čestitku za Uskrs uputio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

“U ovim bremenitim vremenima čovjek shvaća da svu utjehu i nadu treba potražiti u sebi, krugu svoje obitelji i vjeri. Uskrs svjedoči da će dobro uvijek pobijediti zlo, poziv je to nama da gradimo i mijenjamo sebe, budemo tolerantni i pružimo ruku povjerenja onima s kojima možda nismo bili u dobrim odnosima”, stoji, među ostalim, u gradonačelnikovoj čestitki.

Uskrsnu čestitku uputio je i predsjednik Gradskog vijeća, Darko Bekić. “Pokazujući hrabrost, snagu i zajedništvo možemo prebroditi sve prepreke”, poručio je.