Home Gospodarstvo U sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra održavat će se međunarodna sportska natjecanja

U sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra održavat će se međunarodna sportska natjecanja

PODIJELITE

U sportsku dvoranu Srednjoškolskog centra koju koriste i klubovi Zajednice športskih udruga Velike Gorice, Zagrebačka županija uložit će 180 tisuća kuna kako bi se u njoj mogla održavati međunarodna natjecanja. Tako će se nabaviti novi semafor i razglas te dotrajala sportska oprema.

– Tu je stalno ulagano, ali je non stop cirkulacija. Ekonomska, Gimnazija i Srednja strukovna škola. U dvoranu se ulaže stalno, u pojedinim dijelovima gdje treba – rekao je Stjepan Kos, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, prilikom jučerašnjeg obilaska dvorane sa županom Stjepanom Kožićem, zamjenikom gradonačelnika Krešimirom Ačkarom i predstavnicima Zajednice športskih udruga Velike Gorice.U budućim proračunima Županija će nastojati pronaći i 3 milijuna kuna za zamjenu parketa, teleskopske tribine, nove koševe i sanaciju svlačionica. Ono što je već napravila, i to prošli mjesec, je projekt za energetsku obnovu goričkih srednjih škola i sportske dvorane vrijedan 28,7 milijuna kuna.

– Čim bude od strane ministarstva graditeljstva raspisan natječaj, da sredstva koja bi mogla biti bespovratna do 50 % mi ćemo se prijaviti, ali nažalost ostatak mora osigurati Županija, a to su izrazito visoka sredstva i to u budućim proračunima da – istaknuo je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice rekao je kao će Grad sudjelovati u ovako značajnim projektima.

– Svaki napredak infrastrukturalni i svake druge prirode na području našeg grada je uvijek dobrodošao i uvijek smo zahvalni na njemu i kao Grad ćemo uvijek sudjelovati u svim tim projektima. Bitno je da su danas konkretizirani i postignuti dogovori i određeni rokovi koji će se morati ispoštivati da bi utakmice koje se trebaju ovdje održavati na jednom višem nivou, a trenutno se ne zadovoljavaju ti standardi, početi održavati. Učenici će tako dobiti jedan bolji nivo održavanja tjelesne kulture koja se održava u sklopu ove sportske dvorane svih triju škola.Srednjoškolski centar, kao i sportska dvorana, izgrađeni su prije 32 godine za potrebe Univerzijade. Svako buduće ulaganje u ove objekte, osigurat će srednjoškolcima, ali i sportašima, bolje uvjete na treninzima i utakmicama.