Home Rekreacija SPK Vega u najmanjoj formaciji do sada, ali ipak osvojili srebro na...

SPK Vega u najmanjoj formaciji do sada, ali ipak osvojili srebro na Kupu Hrvatske!

Vita Papić i Damjan Kačavenda osvojili su srebrne medalje u međunarodnoj kategoriji mlađih juniora

PODIJELITE

Sportsko plesni klub Vega jučer je u Slavonskom brodu s jednim parom i jednom formacijom sudjelovao na 2. KUP-u Hrvatske u akrobatskom rock ‘n’ rollu. Ovo je, za razliku od inače, za SPK Vega bio jako mali broj natjecatelja, a razlog za to su mjere samoizolacije. ‘‘Mjere samoizolacije spriječile su čak devedeset posto naših članova sudjelovanje na ovom važnom natjecanju. Svi naši članovi koji redovito osvajaju medalje morali su ostati doma. Bilo je suza, ali nažalost takva su vremena i tu smo bespomoćni” – govori nam Tomo Vega.

Unatoč maloj brojnosti na ovom natjecanju, članovi Vege kući su se vratili s dobrim plasmanom. Vita Papić i Damjan Kačavenda osvojili su srebrne medalje u međunarodnoj kategoriji mlađih juniora, (children), dok je u najbrojnijoj kategoriji formaciji Magic, medalja izmakla za jedno mjesto. Članovi SPK Vega jedva su dočekali ovo natjecanje i s njega se vratili s odličjima.

Nikada nismo bili s manje natjecatelja na nekom od natjecanja, ali drago mi je da i ono što smo pokazali je bilo na visokoj razini kvalitete.“, zaključuje Tomo, glavni trener i predsjednik kluba.

Dodaje kako je pred njima još mnogo natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu, a cilj im je berba medalja na Prvenstvu RH koncem studenog i plasman Eme Tot i Andrije Fabijančića u top 15 svijeta.