Home Najave Spektakl u jednom vikendu: Na goričku pozornicu stižu Dalmatino i Matija Cvek

Spektakl u jednom vikendu: Na goričku pozornicu stižu Dalmatino i Matija Cvek

Otvorenje je ovog petka

PODIJELITE

Goričke večeri, jedan od najiščekivanijih kulturnih događaja ove godine, održat će se od 16. do 25. lipnja na Tuđmanacu, a posjetitelje očekuje bogat program nastupa, izvedbi i radionica. Međutim, ono što najviše intrigira publiku svake godine su izvanredni koncerti koji će oduševiti ljubitelje glazbe. U sklopu ovogodišnjeg programa, 16. lipnja nastupit će popularni sastav Dalmatino, dok će Matija Cvek zajedno s Jazz orkestrom OSRH-a zasvirati 18. lipnja.

Svojevrsno otvaranje Goričkih večeri obilježit će hrvatski pop sastav Dalmatino. Otkako su 2001. godine izdali svoj debitantski album “Cukar i sol” koji je prodan u više od 20 000 primjeraka, Dalmatino je započeo malu revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi i stekao veliku popularnost. U petak, 16. lipnja, na velikoj pozornici Parka dr. Franje Tuđmana, oduševit će goričku publiku izvodeći svoje najveće hitove poput “Ditelina s čet’ri lista”, “Dajem ti rič”, “Refužo”, “Cvit od kamena” i mnoge druge.

U nedjelju, 18. lipnja, na veliku pozornicu “Tuđmanca” stiže još jedan iznimno uspješan i poznat pop izvođač – Matija Cvek. U pratnji Jazz orkestra OSRH-a, izvest će svoje hitove. Unatoč svojim tek 30 godina, Matija Cvek već ima brojne nagrade, pobjede na festivalima i velika priznanja publike, obilježavajući tako svoju uspješnu karijeru.

Kao i prethodnih godina, tradicionalna večer klapa bit će održana i na ovogodišnjim Goričkim večerima. U utorak, 20. lipnja, neke od najboljih hrvatskih klapa izvest će koncert klapskih pjesama pod nazivom “O ti, dušo moje duše”.

OVDJE možete vidjeti sve što je na rasporedu za ovogodišnje Goričke večeri.