Home Izdvojeno Službeno je! KUD Čiče iz Novog Čiča dobio ugovor, uskoro kreću prvi...

Službeno je! KUD Čiče iz Novog Čiča dobio ugovor, uskoro kreću prvi koraci projekta

Unutar projekta, koji će trajati 24 mjeseca, održavat će se razne radionice, zaposliti četiri osobe te dodatno pomoći i unaprijediti lokalna zajednica

PODIJELITE

Nakon što smo ovog tjedna pohvalili KUD Čiče Novo Čiče da će dobiti gotovo dva milijuna bespovratnih sredstava za projekt lokalne zajednice, danas je to i službeno. Predsjednik KUD-a Čiče i voditelj projekta Stipo Duvnjak danas je potpisao i dobio ugovor za projekt razvoja programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD i lokalne zajednice.

Ovaj program će se provoditi 24 mjeseca, a nosi naziv Društveni centar Novo Čiče. “Cilj projekta je da prostore koji su u gradskom vlasništvu, a koji su dani lokalnoj zajednici, da se u njima stvore bolji sadržaji i uvjeti za dobrobit lokalne zajednice.”

Projekt će početi 1. lipnja, a prva dva mjeseca će se iskoristiti za prilagodbu prostora i projekta. U tom vremenu će kupiti svu potrebnu opremu, urediti prostore i s 1. kolovozom bi sam projekt trebao krenuti. “Prvo moramo osmisliti 12 tematskih radionica koje su potrebne za našu zajednicu, nakon toga ćemo napraviti mjesečne kalendare i svaki mjesec provoditi jednu. Tu će biti radionice o zdravstvu, sportu, poljoprivredi, kulturi, svemu. Kroz projekt se proteže sedam radionica. Tu su plesna, tamburaška, pjevačka radionica, radionica tkanja, veza i šivanja, računalnu radionicu za osobe 54+ i nešto novo za osobe s invaliditetom koje će moći učiti svirati tamburice.”

Kroz projekt imaju mogućnost zaposliti četiri osobe kroz projekt na dvije godine, a najvažnije je da te osobe provode kvalitetno provode taj projekt te da se uključe i u buduće pisanje projekata. Premda se radi o velikom iznosu, Stipo ističe koliko je važno i potrebno za zajednicu aplicirati se za ovakve projekte. “Do sada smo radili puno malih projekata, a najpotrebnija je odlučnost i volja. Sjeli smo s našim partnerima, Udrugom Zamisli i Gradom Velikom Goricom i proveli 5,6 noći, ali kada vidimo koja je dobit, sve ima smisla. Ovo je poziv svim našim udrugama, sportskim, kulturnim, bilo kojim – javite se na ovakve projekte.” Uz to, Stipo kakav je, ponudio je svoju pomoć svima koji se odluče uputiti u te vode.

KUD Čiče Novo Čiče je prije 10-ak godina počelo od nule i ovo je velik znak koliko su važni u svom društvu. “Želja nam je da ove novce utrošimo kvalitetno i da služimo našoj zajednici. Kad se otvori Edukativno-društveni centar ćemo imati ljude spremne da rade u tom centru.”

Budući da su ovogodišnje prilike onemogućile većinu događaja, Stipo je podsjetio na neke od njihovih najposjećenijih – Chill & Grill u suradnji s Goričkim klubom mladih, biciklijada, Ivanje, Božićna priča.. “Ovo naselje doslovno svaki dan živi. Nedostaju nam djeca, ples i pjesma, ali nadam se da ćemo uskoro ponovno sve imati kao što je nekada i bilo.”, zaključuje Stipo,