Home Izdvojeno Službene informacije na jednom mjestu: Evo kako će nam izgledati predstojeći blagdani

Službene informacije na jednom mjestu: Evo kako će nam izgledati predstojeći blagdani

Kao što smo jučer dali nagovijestiti u vezi propusnica i okupljanja, na današnjoj presici nacionalnog Stožera potvrđene su nove mjere će vrijediti do 8. siječnja. Napominjemo kako propusnice neće biti potrebne za putovanja između Grada Zagreba i Zagrebačke županije

PODIJELITE

Kao što smo jučer dali nagovijestiti u vezi propusnica i okupljanja, na današnjoj presici nacionalnog Stožera potvrđeno je kako od utorka Hrvatsku čekaju strože mjere, uz postojeće mjere koje se produžuju. Mjere će vrijediti od 22. prosinca do 8. siječnja, a službeno ih predstavlja Nacionalni stožer, izvijestili su iz N1.

Sve aktualne mjere se produžuju, pa tako kafići, restorani i teretane do daljnjega ostaju zatvoreni. Mjere će se, među ostalim, odnositi na propusnice za međužupanijska putovanja, okupljanja u domovima tijekom blagdana, pravila za održavanje misa u crkvama…

Zabrana napuštanja županije

Zabranjuje se napuštanje županije u kojem osoba ima prebivalište ili boravište (iznimke su dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostava lijekova, komunalno, opskrba plinom i strujom, zaštitarske službe, novinari, pacijenti, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje). Napominjemo kako propusnice neće biti potrebne za putovanja između Grada Zagreba i Zagrebačke županije!

Prilikom ulaska/izlaska iz županije treba se držati mjera, imati identifikacijsku iskaznicu kojom se dokazuje kategorija ili propusnicu koju izdaju županijski stožeri. Ova zabrana traje do 8. siječnja, a na snagu stupa  u srijedu 23. prosinca!

Ostala okupljanja

Što se tiče privatnih okupljanja i svečanosti, dozvoljeno je najviše deset osoba iz maksimalno dva različita kućanstva. Vezano uz misna slavlja, preporuka je da se ista prate, kad je moguće, putem radija, TV programa i na drugi način, naročito na Badnjak i Božić, a po posebnim preporukama HZJZ-a. Izmjene se u ta dva dana odnose na osiguranje sedam kvadratnih metara za svakog vjernika, ali to se ne odnosi na osobe koje su članovi jednog kućanstva. Naposlijetku, na profesionalnim i umjetničkim izvedbama dozvoljeni broj prisutnih osoba ograničen je s obzirom na veličinu prostora, a također je potrebno osigurati najmanje sedam kvadratnih metara neto površine po osobi. Ove odluke su nastavak odluka koje istječu 21. prosinca i automatski se produžuju.