Home Izdvojeno SLUČAJ “KLUPE” Podbrežnica bez klupa, bez dogovora i sportskog duha

SLUČAJ “KLUPE” Podbrežnica bez klupa, bez dogovora i sportskog duha

Kome smetaju klupe i kako je cageball podijelio mještane Podbrežnice

PODIJELITE

Cageball koji je postavljen u Podbrežnici, kao i klupe koje su bile postavljene u njihovoj blizini neke su sugrađane razveselili, a neki smatraju kako to nije bilo praktično ni potrebno. Mišljenja su podijeljena.

Gradska četvrt Miljenko Granić zatražila je da se klupe i stol premjeste, kako navode, zbog nezadovoljstva nekolicine stanara pojačanom bukom, što je i učinjeno. S druge strane, iz Građanske inicijative Naša Podbrežnica ističu kako se zbog manjine u ovom slučaju, išlo na štetu većine. Klupe i stolovi premješteni su bez prethodne konzultacije sa svim stanarima Podbrežnice.

Grad je na zahtjev devet stanovnika naselja, od kojih polovica ne živi pokraj Cageball-a, već su rodbina i obitelj potpisnika, od 2000 ljudi uklonio infrastrukturu koju je prije godinu dana postavio. Podsjećamo, Grad je isto postavio i sad maknuo – pitaju se.

Iz GI se pitaju zašto je Grad Velika Gorica – Prijatelj djece, javni interes stavio iza interesa zajednice, roditelja i djece u ovoj situaciji.

– Koja je osnova da je Grad u ovom slučaju javni interes stavio iza interesa zajednice, roditelja i djece? Podsjećamo i kako je stigao zahtjev za demontažom Cageball-a s čim se svi mi – više od devet ljudi, ne slažemo i ukoliko se tome pristupi te onemogući dječja igra, namjeravamo se obratiti direktno UNICEF-u koji je Gradu dao certifikat Grada prijatelja djece – navode.

Prije otprilike tjedan dana iz ove su GI pokrenuli peticiju za vraćanje stola i stolica na isto mjesto kao i zaustavljanje mogućnosti demoliranja Cageball-a.

Očekujemo prvotno vraćanje infrastrukture na mjesto s kojeg je uklonjena jer su stolice udaljene 200 metara i bez hlada nikako ne koriste roditeljima s djecom. O polivalentnom igralištu koje naselje čeka već 40 godina, mislimo da ne treba previše razgovarati već smatramo da je krajnji rok da se krene u njegovu izgradnju, ne na Cibljanici već u sklopu Podbrežnice. Da podsjetimo, najvećeg kvarta u Velikoj Gorici – zaključuju.