Home Izdvojeno Škole provode selekciju pomoćnika u nastavi

Škole provode selekciju pomoćnika u nastavi

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Škole Zagrebačke županije koje su partneri u projektu ”Prsten potpore” ovaj tjedan počele su provoditi selekciju kandidata za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama. Postupak će završiti 29. kolovoza, a u konačnici će izabrati 104 pomoćnika. Oni će ove školske godine raditi u 25 osnovnih i sedam srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Izabrani pomoćnici u nastavi prije početka rada bit će stručno osposobljeni za rad s učenicima, a edukaciju će provesti Centar znanja Profectus iz Jastrebarskog.

Projekt ”Prsten potpore” provodit će se tijekom naredne četiri školske godine, a bit će financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i proračuna Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 18.845.548,80 kuna od čega su 10.000.000,00 kuna bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu četverogodišnjeg projekta održat će se u petak 1. rujna 2017. godine u Velikom amfiteatru Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.