Home Crna Kronika SERIJA PROVALA Prošlotjedne mete bile su obiteljske kuće u Novom i Starom...

SERIJA PROVALA Prošlotjedne mete bile su obiteljske kuće u Novom i Starom Čiču

PODIJELITE

Ljetni su mjeseci ‘meka’ za provalnike, a briga za vlasnike obiteljskih kuća. To se potvrdilo u periodu od 31. srpnja do 6. kolovoza. U razmacima od par dana zabilježene su provale na području Novog i Starog Čiča.

Prva se provala dogodila između 30. srpnja i 1. kolovoza u Novom Čiču. Opljačkana je kuća 58-godišnjaka u Posavskoj ulici.

– Provalnik je prišao ulaznim vratima kuće koja je pokušao obiti alatom, u čemu nije uspio. Potom je razbio staklenu stijenku na vratima, otključao vrata i u unutrašnjosti kuće ispremetao stvari. Otuđiio je veću količinu zlatnog nakita te novca udaljivši se u nepoznato. Procijenjena šteta iznosi preko 20.000 kuna – kazali su iz goričke policije.

Druga provala dogodila se u periodu od 29. srpnja do 2. kolovoza, također u kuću u Novom Čiču, ovog puta u Velikogoričkoj ulici, u kuću 60-godišnjakinje.

– Provalnik je podignuo metalnu roletu na prozoru, a potom zavlačenjem prikladnog alata pokušao obiti i otvoriti prozor u čemu nije uspio pa je odustao od nakane ne otuđivši ništa – nastavljaju.

Treća se provala dogodila u noći s 3. na 4. kolovoza u Starom Čiču, gdje je izvršena provala u kuću u vlasništvu 77-godišnje Velikogoričanke.

– Nepoznati počinitelj obio je i otvorio podrumski prozor i ušao u kuću gdje je ispremetao stvari pa ukrao novac s kojim je pobjegao. Šteta je procijenjena na 4000 kuna – otkrili su.