Home Izdvojeno FOTO Saniraju se posljedice nezapamćene oluje

FOTO Saniraju se posljedice nezapamćene oluje

PODIJELITE

bor doljeNakon što je Veliku Goricu sinoć pogodio jak olujni vjetar za koji se pretpostavlja da je i pijavica, te počinio veliku materijalnu štetu, gradske službe od ranog jutra saniraju ulice.

– Sve službe gradskih poduzeća od ranog jutra rade na čišćenju prometnica i parkova kako bi se uklonile posljedice jučerašnje oluje. Najviše su u jučerašnjoj oluji stradale zgrade u Zagrebačkoj ulici kroz koju je promet bio zatvoren do dva sata ujutro – stoji u priopćenju Grada.

IMG_5302_w

VATROGASCI I DALJE AKTIVNI

Na terenu su i vatrogasci koji, nakon što su noćas sanirali Zagrebačku ulicu, izlaze na dojavu građana. Gradsko stambeno gospodarstvo, kao upravitelj zgrada, zajedno s procjeniteljima utvrđuje nastalu štetu, a paralelno je započela i sanacija krovova.

– Važno je da nema ljudskih žrtava. Šteta je sigurno velika i utvrdit će ju GSG te poduzeti potrebne mjere za sanaciju – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić na sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje i istaknuo kako su sve gradske tvrtke na terenu i rade na raščišćavanju.

Prema dosadašnjim informacijama, osim stambenih zgrada, oštećena je i zgrada srednjoškolskog centra s koje je odletio dio krova te Osnovna škola Eugena Kvaternika na čiji je krov palo stablo.

bor

Građani kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti Stožeru za zaštitu i spašavanje na broj telefona 091 5324 531.

Stožer za zaštitu i spašavanje uputio je i obavijest predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti da obiđu teren i eventualne potrebe sanacije jave na gore navedeni broj telefona.

Ovako je bilo sinoć u Zagrebačkoj ulici:

[print_gllr id=15453]