Home Izdvojeno S Antonijom Šolom snimaju spot za svoju prvu pjesmu, a postoje tek...

S Antonijom Šolom snimaju spot za svoju prvu pjesmu, a postoje tek pola godine

PODIJELITE

Iako gorički tamburaški sastav Barabe postoji tek od listopada prošle godine, raspored nastupa već im je gotovo popunjen. Ovaj tjedan završavaju snimanje spota za svoju prvu pjesmu “Tvoja baraba” za koju je tekst i glazbu napisala autorica mnogih popularnih pjesama Antonija Šola koja će s njima pjesmu i otpjevati.

– To je sve brzo se dogodilo. Našli smo se sa Šolom i među nama je kliknulo. Spot je ljetni, pjesma je vesela, plesna, ljubavne tematike. S tom pjesmom ćemo ove godine nastupiti na festivalu tamburaške glazbe Zlatne žice Slavonije – kaže Ivica Petrović iz Baraba.

Barabe3

Šola je, između ostalih, pisala pjesme i za Tošu Proeskog, Ninu Badrić, Željka Bebeka, Danijelu Martinović, Zdravka Čolića i Gazde.  To što je njihov talent, rad, ali i želju prepoznala autorica brojnih domaćih hitova, s razlogom im daje pravo da od svoje glazbene karijere očekuju puno.

MODERNI TAMBURAŠI

– Naš šest se skupilo sa željom i voljom da napravimo nešto drugačije i novo u tamburaškom svijetu. Radimo taj neki urbaniji stil tambure. Dodali smo bubanj, klavijaturu i bas gitaru i to je dalo moderniji zvuk koji se razlikuje od ostalih, tradicionalnijih sastava – objasnio je Ivica Petrović.

Osim što su često u klubovima, a sviraju i na svadbama, dečki su i veliki humanitarci i u svojoj kratkoj karijeri odazvali su se na brojne humanitarne koncerte. Ovo ljeto dosta će nastupati i po Jadranu.

barabe2

PUBLIKA IH JE VEĆ PREPOZNALA

Popis pjesama koje sviraju na koncertima velik je, a na nastupima komuniciraju s publikom, osluškuju što publika želi i to ih vodi u izboru pjesama.

– Uvijek se trudimo zabaviti ljude na nastupima. U samim počecima nastupili smo u Jaski i stvarno smo napravili feštu, pogodili smo publiku i ono što žele čuti. Nedugo nakon toga, opet smo svirali u Jaski i iznenadili smo se kako se opet sve napunilo. Sad nas već prate i imamo već svoju publiku tamo – kaže pjevač Tomislav Španić.

Barabe čine Tomislav Španić, Ivica Petrović, Matija Sremić, Matej Filip, Patrik Ivančir i Nikola Blažinčić, a najmlađem članu benda tek je 19 godina. Četvorica su iz Velike Gorice, a “pojačali” su se dvojcem iz Jaske.

– Stvarno se super slažemo. Super smo ekipa, a i tamburica je sve popularnija, čak i u pop pjesmama. Trudimo se biti u trendu, pratiti nove pjesme koje izlaze i onda ih skidati. Mi smo zapravo, kad dođemo na binu, svi smo nasmijani i veseli i to se prenese na publiku. Oni su tako vjerojatno osjetili neku bliskost – kažu Ivica i Tomislav.

barabe5