Home Crna Kronika Rumunji opljačkali bankomat u središtu grada

Rumunji opljačkali bankomat u središtu grada

PODIJELITE

Početkom srpnja dvojica državljana Rumunjske opljačkala su bankomat Erste banke u središtu Velike Gorice. Na Trgu kralja Tomislava novac su ukrali takozvanim ‘cash trappingom’. Postavili su letvicu ispod proreza za isplatu gotovine koja korisnicima bankomata, nakon što su ju uredno zatražili koristeći bankovnu karticu, nije isporučena. Kad su se korisnici udaljili od bankomata, počinitelji su uklonili letvicu i uzeli novac. Na taj su način ukrali oko tri tisuće kuna.

Na kraj njihovim krađama stali su policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske na čijem su području Rumunji najviše krali, u suradnji s još jednim sunarodnjakom.

– Provedeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom rumunjskih državljana, starosti 28 i 29 godina, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. Sumnjiče se da su tijekom lipnja i srpnja ove godine počinili 11 kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u bankomate novčarskih institucija na području Osječko-baranjske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije. Materijalna šteta se cijeni na oko  124 000  kuna.  Dio otuđenih novaca je pronađen i bit će vraćen vlasnicima – priopćili su iz PP primorsko-goranske.

Protiv trojica rumunjskih državljana podignuta je kaznena prijava.