Home Izdvojeno “Rješavanje problema starog mosta u Kučama je prioritet Grada”

“Rješavanje problema starog mosta u Kučama je prioritet Grada”

PODIJELITE

Kako doznajemo, Grad Velika Gorica traži najbolje rješenje za što hitnije uspostavljanje prometovanja na mostu iznad kanala Sava-Odra, a koji je zatvoren zbog nesigurnosti.

Tim povodom u zgradi Gradske uprave, danas je održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora Turopolje , Vukovina , Buševec, Kuče , Gornje Podotočje , Rakitovec, Mraclin , Staro Čiče, Čička Poljana i načelnikom općine Orle.
– Sigurnost građana je najvažnija i ne smije se dozvoliti ičija ugroza života. Svjesni činjenice koliko ovaj most znači lokalnom stanovništvu, već smo pokrenuli korake za pronalaženje najboljeg rješenja- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, uz napomenu kako je Grad zatražio i sastanak s Hrvatskim vodama koje bi se trebale uključiti u rješavanje problema.
Predstavnici Mjesnih odbora i Grada Velike Gorice zaključili su kako će prvi korak biti traženje rješenja, a na preporuku struke, kako bi postojeći most mogli sigurno koristiti biciklisti, pješaci i osobni automobili, a sljedeći je korak trajno rješenje za promet svih kategorija.
– Rješavanje ovog problema prioritet je za Grad Veliku Goricu i sigurno nećemo iznevjeriti naše sugrađane. Sljedeći sastanak održat ćemo za desetak dana, a do tada ćemo imati sve potrebne informacije struke i ostalih subjekata koji će biti uključeni u sanaciju mosta- zaključio je Kolarec.