Home Vijesti Remek djelo 19. stoljeća u Vukovini dobilo zaštitni paviljon

Remek djelo 19. stoljeća u Vukovini dobilo zaštitni paviljon

Stakleni paviljon postavljen je uz financijsku pomoć Grada Velike Gorice i Mjesnog odbora Vukovine, a radove su volonterski izvršili vrijedni članovi vukovinskog DVD-a

PODIJELITE
Foto: DVD Vukovina/Facebook

Prije desetak dana kod DVD-a Vukovina povijesno vatrogasno remek djelo turopoljskoga kraja dobilo je zaštitni paviljon, a postav je preživio sve potrese koji su nas zadesili, bez oštećenja. Tako da, kad se uputite u šetnju vukovinskim ulicama, svakako preporučamo da bacite pogled na paviljon u kojem se nalazi vatrogasna štrcaljka stara čak 125 godina!

Vatrogasci DVD-a Vukovina odlučili su postavili zaštitno staklo oko ovog povijesnog vozila kako bi ga zaštitili od vremenskih utjecaja, te ujedno osigurali da godinama i desetljećima nakon bude predmet zadivljenih pogleda.

Foto: DVD Vukovina/Facebook

– Vozilo je nabavljeno 1895. godine kad je osnovano i društvo. Njime se nekada gasio požar, a u upotrebi je bio oko tridesetak godina. Odlučili smo postaviti stakleni paviljon kako bi ova povijesna ljepota ostala očuvana i za nove generacije – kazao nam je predsjednik DVD-a Vukovina, Dalibor Mrakovčić.

Stakleni paviljon postavljen je uz financijsku pomoć Grada Velike Gorice i Mjesnog odbora Vukovine, a radove su volonterski izvršili vrijedni članovi vukovinskog DVD-a.