Home Crna Kronika Rekorder Martinja zaustavljen u Novom Čiču

Rekorder Martinja zaustavljen u Novom Čiču

Po prekršajima su ponovo prednjačili brzina i vožnja pod utjecajem alkohola

PODIJELITE
Foto: PUZ/Ilustracija

PP Velika Gorica je u vremenskom periodu od 11. do 12.11.2021. godine, od 22,00 do 06,00 sati, provela akciju „Alkolol i opojne droge“ i „Brzina“ vezano uz „Martinje“, te su zatekli 11 prekršaja, od čega su ponovo prednjačili brzina i vožnja pod utjecajem alkohola.

Naime, po četiri prekršaja počinili su vozači pod utjecajem alkohola i zbog nepropisne brzine. Dva vozača zatečena su u prekršaju nevezanja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, a jedna osoba odbila je testirati se na droge.Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i četiri ostalih prekršaja iz domene prometa. Ukupno je utvrđeno 15 prometnih prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Dvije osobe su smješteno u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Kapitalac Martinja je 66-godišnjak u zaustavljen u Novom Čiču

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (starosti 66 godina) koji je upravljao osobnim automobilom u mjestu Novo Čiče.

– Zaustavljen je na Trgu Antuna Cvetkovića  kod kbr.9, gdje je izvršen nadzor kojom prilikom je utvrđeno da isti upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,94 g/kg. Smješten je u posebne prostorije ove PP do 12 sati do otrežnjenja, i nije recidivista,  te podnijet je Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu – otkrili su iz goričke policije.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća.