Home Crna Kronika Rekorder Martinja vrijeđao policajce, kažnjen s 3000 eura

Rekorder Martinja vrijeđao policajce, kažnjen s 3000 eura

PODIJELITE

U vremenskom periodu od 10. do 13. studenoga 2023. godine na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija pojačanih mjera u prometu u dane „MARTINJA“ u 2023. godini, kojom prilikom je utvrđen 31 ciljani prekršaj i to:

-12 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom
-11 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
-2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom
-1 prekršaj prolazak na crveno svjetlo

Također je utvrđeno i 16 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 47 prometnih prekršaja.

VIKEND REKORDER VRIJEĐAO POLICAJCE

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 1:57 sati. Muškarac starosti 39 godina upravljao je osobnim automobilom krećući se Ulicom Franje Ogulinca Selje u mjestu Šiljakovina.

Nadzorom kod k. br. 12 navedene ulice utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,47 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.

Prilikom postupanja prema navedenom i alkotestiranjem isti je počeo vrijeđeti i omalovažavati policijske službenike čime je počinio prekršaj iz čl.17.st.1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Isti nije recidivist i za navedene prekršaje je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici.

Presudom Općinskog suda u Velikoj Gorici Prekršajni odjel za prekršaj iz čl. 199. St.8 ZSPC-a istog kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1,500 eura i zabranu upravljanja za „B“ kategoriju u trajanju od 3 mjeseca, a za prekršaj iz čl. 17 st,1 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u iznosu od 1500 eura, tj. ukupna novčana kazna za oba prekršaja je 3000 eura”, navodi policija.

ŠESTERO IZNAD 1,50 PROMILA

Šest vozača počinilo je teže prekršaje vožnje u alkoholiziranom stanju s koncentracijom preko 1,50g/kg. Oni su uhićeni i nakon zadržavanja do 12 sati uz Optužni prijedlog prepraćeni su na Općinski sud – prekršajni odjel Velika Gorica.

Također je nad jednim vozačem izvršeno preliminarno testiranje na droge ali je izostala reakcija ali je isti dragovoljno predao 0,80 grama droge nalik na konoplju, te je istom je na mjestu događaja događaja izdan Prekršajni nalog sukladno čl. 3 st.1 Zakonu o suzbijanju zlouporabi droga

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom .

“Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila”, poručuju iz PP Velika Gorica.