Home Sport REKORD STAZE NA 26. TUROPOLJSKOJ TRCI

REKORD STAZE NA 26. TUROPOLJSKOJ TRCI

U premijerno održanoj Utrci sportaša najbrži je bio Borna Čeran, a kod djevojaka Nina Vuković

PODIJELITE

Suočilo su se na 26. turopoljskoj trci oko 500 natjecatelja iz devet država s hladnim vremenom i vjetrom, no na kraju su svi bili zadovoljni. Prvi put je održana utrka sportaša Velike Gorice, nastavlja se i u tradiciju će preći Vatrogasna trka, utrka građana na 5 km bila je najposjećenija dosad, a na polumaratonu je srušen rekord staze.Srušio ga je Kenijac Daniel Rotich Chebolei s vremenom 1:02:42. Drugi je bio njegov sunarodnjak Nelson Kopkogei Cherutich, a na trećem je mjestu završio naš Goran Grdenić iz AK Velika Gorica s vremenom 1:11:22.Kod djevojaka je najbrža bila Mađarica Zita Kacser (1:17:42) ispred Kenijke Yunes Moraa Onyache (1:17:47), a treća je bila Tünde Szabo. Najbolja hrvatska predstavnica u polumaratonu bila je Tanja Samardžić iz Kutine na četvrtom mjestu (1:25:27).

– Jako smo zadovoljni odazivom. Ove godine smo uveli utrku za sportaše u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Velike Gorice, i namjera nam je da utrka postane tradicionalna, kao prošle godine vatrogasna trka. Naše dvije trke na 5 kn i 21 km imaju certifikat. U slučaju nekog rekorda, on će biti priznat. Popularizacija trke je i u samom organizaciji, jer smo je podigni na veći nivo, što su prepoznali i sponzori. S nama su danas Multipower i Cedevita iz Atlantic Grupe. Klara, Cetina, ZŠU itd. – rekao je predsjednik Maraton kluba Velika Gorica Darko Batković.

U premijerno održanoj Utrci sportaša najbrži je bio Borna Čeran, a kod djevojaka Nina Vuković.

– Super je bilo. Ovo mi je prvi put da sam u Gorici na 5 km. Prije sam bio u Zagrebu. Zadovoljan sam. Dobili smo dvoranu, bili smo na državnom prvenstvu u dvoranu i bio sam prvi. Imali samo Kup Hrvatske u krosu, tu sam malo zakazao, al sveukupno smo bili treći-  rekao je Čeran.

Natjecatelji su se žalili na hladnoću i vjetar, no svi odreda pohvalili su dobru organizaciju.– Dvadeseti polumaraton mi je samo tu u Gorici, 65 maratona sam trčao do sad. Polumaratona negdje blizu osamsto. Na goričkom polumaratonu je organizacija uvijek jako dobra. Dok je još bio Bilić predsjednik kluba bilo je dobro i dan danas funkcionira – rekao je 71-godišnji Halele iz Zagreba.

Nagrade je dodijelio gorički dogradonačelnik Ervin Kolarec.

– Izuzetno smo ponosni na ovu sportsku manifestaciju. Evo već 26. godinu zaredom imamo Turopoljsku trku i rekordan je broj sportašica i sportaša koji su se prijavili i ovo je jedna od najvećih manifestacija kako u Gradu Velikoj Gorici, tako i u Zagrebačkoj županiji i koristim priliku zahvaliti Maratonu klubu Velika Gorica na sjajnoj organizaciji – rekao je Kolarec.Na utrci građana od 5 km pobijedio Zoran Komar (18:32), Edi Petak bio je drugi (18:43), a Željko Kezić treći (19:06). Kod djevojaka je najbrža bila Silvia Šimunović (20:09), ispred Petre Jakopović (21:26) i Željke Benko Hriberski (22:50).

Drugu Turopoljsku vatrogasnu trku, u suradnji s DVD-om Turopolje, prvi je završio Darko Petak, ispred Luke Živka i Davora Matakovića. Najbrža je bila Lea Kos (21:53), ispred Ivane Pejić i Martine Combaj.

Rezultate 26. Turopoljske trke možete vidjeti OVDJE.