Home Izdvojeno Rekonstrukcija od 2,4 milijuna kuna: Za promet otvorena Rakarska ulica

Rekonstrukcija od 2,4 milijuna kuna: Za promet otvorena Rakarska ulica

PODIJELITE

Rekonstrukcija Rakarske ulice započela je sredinom listopada prošle godine. Za promet je privremeno otvorena uoči Božića, a s dolaskom toplijih dana ponovno je zatvorena kako bi bio stavljen završni sloj asfalta i dovršena kompletna signalizacija. Rakarsku je sa suradnicima danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

– To je jedna od bitnijih ulica u Velikoj Gorici, u smislu ulaska i izlaska iz grada jer nas povezuje s istočnom i sjevernom obilaznicom, ali povezuje i susjedna naselja. Dugo godina je bila neuređena kao tranzitna cesta koju je trebalo privesti svojoj svrsi. Sada imamo siguran i lijep ulazak  sjeverne obilaznice u grad – rekao je gradonačelnik Barišić te zahvalio izvođačima na kvalitetno i u roku napravljenom poslu, a sugrađanima i svima koji prometuju Rakarskom na strpljenju.

rakarska1

Autotim

REKONSTRUKCIJA VRIJEDNA 2,4 MILIJUNA KUNA

U rekonstrukciju je uloženo nešto manje od 2,4 milijuna kuna, a radovi su obuhvatili 255 metara dugu dionicu od križanja s Pleškom do Avenije Ivana Pavla II.

– Posao smo obavili izuzetno kvalitetno i brzo, napravili smo novi kanalizacijski i oborinski sustav s priključcima prema svim kućama i ovo još jedna prometnica visokog standarda u ovom dijelu grada – kazao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

rakarska2

Radovi su na ovom dijelu u potpunosti gotovi, a radnici obavljaju još obveznu provjeru i snimanje kanala. Uređenje Rakarske dat će novu dimenziju jednom ‘starijem’ dijelu Gorice u kojem je planirano nekoliko velikih projekta poput gradnja naselja i hotela. Gradonačelnik je najavio i nastavak radova prema Rakarju.

– Možda smo predugo pregovarali s Hrvatskim cestama da oni to saniraju u sklopu izgradnje, ali to se nije dogodilo pa ćemo mi iz vlastitih sredstava financirati uređenje. Napravit ćemo kvalitetan projekt i nakon toga brzo ići u samu izgradnju – najavio je Barišić.

ZAVRŠENA I BRKIĆEVA ULICA

Osim Rakarske, završena je i Brkićeva ulica u Velikoj Buni. No, sezona radova tek se zahuktava. „Čeka nas mnogo posla kako u samom gradu, gdje će doći do reorganizacije prometa, tako i u okolnim naseljima – ističe Barišić. Naime, završen je natječaj za pristupnu cestu školi u Novom Čiču koja će na jesen započeti s radom, kao i za Ulicu kralja Tomislava u Gradićima. Početak radova na Tomislavovoj očekuje se kroz mjesec dana.

udarnik

SRC KURILOVEC DOBIVA NOVO POTKROVLJE

Udruge koje djeluju u Kurilovcu konačni bi mogle dobiti adekvatan prostor za rad. Pri kraju je, naime, uređenje potkrovlja na sportskom domu.

– SRC Kurilovec je drugi po veličini sportski kompleks na području grada koji je polivalentan i predstavlja epicentar mnogih događanja, od sportskih do raznih drugih – pojasnio je Barišić prilikom obilaska radova. U uređenje potkrovlja Grad će uložiti 250 tisuća kuna, a u tom će prostoru biti pet ureda i manja konferencijska dvorana.

udarnik1

– Raspisat ćemo natječaj za najam tog prostora i dodijeliti ga udrugama koje su se već dokazale i žele imati krov nad glavom. Interes je već iskazalo njih nekoliko – rekao je Barišić.

– U Gradskoj četvrti imamo jednu prostoriju koju koristi već devet mjesnih udruga, stoga smo zahvalni Gradu na uređenju ovog potkrovlja gdje će biti smješteno barem pet udruga – kaže Ivan Novosel, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Kurilovec.

– Konačno ćemo imati reprezentativan prostor gdje ćemo moći pozvati svoje goste i održavati sastanke – ističe Filip Gabelica, predsjednik NK Udarnik.