Home Najave Rasplesani vikend u Velikoj Gorici

Rasplesani vikend u Velikoj Gorici

PODIJELITE
Foto: Facebook/Mario Guteša

Povodom obilježavanja Međunarodnog danas plesa, Plesni klub Megablast iz Velike Gorice i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica pripremili su prigodan dvodnevni program.

U petak, 28. travnja, u POUVG će biti otvorena izložba plesnih fotografija. Od 17 do 18 sati imat ćete priliku u kinu Gorica pogledati dokumentarni film o plesu, a nakon toga u vijećnici sudjelovati na predavanju ”Povijest plesa u Hrvatskoj” koje će voditi Maja Đurinović.

Subota, 29. travnja, rezervirana je za igrani film ”Step Up All In” koji će biti prikazan u kinu Gorica u 11 sati. Od 13 do 14 sati u vijećnici ili VIP salonu održat će se okrugli stol na temu ”Ples u Velikoj Gorici”. Od 18 do 20 sati u kino dvorani bit će Plesni festival, a u 20 sati ispred POUVG slijedi after party ”Everybody dance now”.

– Osnovna ideja obilježavanja Međunarodnog danas plesa je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve prepreke među ljudima. Dan rođenja začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea (29. 4. 1727. – 19. 10. 1810.) izabran je za Međunarodni dan plesa – rekli su organizatori.