Home FOTO VIJEST RADOVI U TIJEKU Važna prometnica u Bukovčaku idućeg tjedna dobiva asfalt

RADOVI U TIJEKU Važna prometnica u Bukovčaku idućeg tjedna dobiva asfalt

Ulicu koju nazivaju i žilom kucavicom svakodnevno koriste mještani u okrugu od oko 20 kilometara te školarci

PODIJELITE

Na području našeg grada nalazi se vrlo važna prometnica koja spaja tri grada – Zagreb, Jastrebarsko i Veliku Goricu. Tu ulicu domaći u Bukovčaku nazivaju pravom žilom kucavicom jer je koriste mještani u okrugu od oko 20 kilometara. Obilaskom radova je gradonačelnik Krešimir Ačkar uz direktora VG Komunalca, Juricu Mihalja, potvrdio kako će i ta prometnica ubrzo biti riješena i da će dobiti novi asfalt.

Kako nam govori direktor VG Komunalca, izvode se radovi na prometnici duljine 700 metara i širine četiri metra. “Trenutno je na redu priprema za asfalt, a idućeg tjedna će, čim dopuste vremenski uvjeti, biti početak radova. U dva radna dana će se izvesti asfaltiranje debljine od šest centimetara s obzirom na to da ovdje ipak prometuju i teža vozila.”

Vrijednost radova je 600 tisuća kuna

Grad je prepoznao potrebe mještana te uložio 600 tisuća kuna za sanaciju ove prometnice. “Mjesni odbori imali su zahtjev asfaltiranja važne ceste koja povezuje tri grada. Njima je jako bitna komunikacija, što zbog školske djece, što zbog lakšeg dolaska do Zagreba.”, objašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Ivica Cerovski, predsjednik Mjesnog odbora Bukovčak objasnio je važnost ove prometnice za cijeli kraj: “Drago mi je da dobivamo poveznicu, žilu kucavicu tu u Vrhovju. Ovo je bilo traženo već osam godina. Autobus nam ide svakih 45 minuta do Zagreba i okreće se ovdje, tu prolaze i školski autobusi. Svi ljudi, više manje u okrugu od 20 kilometara, prolaze ovom cestom.”

Važan je ovo projekt i za mještane Vukomerića. “Zahvalio bih na ovom velikom potezu jer se do sada nije baš previše ulagalo u Vukomerić i Bukovčak. Bilo bi dobro kada bi se ova cesta što prije otvorila. Ljudi su bili nezadovoljni jer ovdje je dosta klizišta pa se boje za svoju djecu koja putuju u školu. Puno je već napravljeno, bit ćemo strpljivi pa će već i to doći na red.“, govori nam Branko Matić, predsjednik Mjesnog odbora Vukomerić.

U kojem stanju je trenutno cesta te kako napreduju radovi, možete vidjeti u galeriji u nastavku.