Home Izdvojeno “Put za Fuji”: Iz Velike Gorice preko cijele Hrvatske kako bi skupili...

“Put za Fuji”: Iz Velike Gorice preko cijele Hrvatske kako bi skupili sredstva za Judo klub osoba s invaliditetom

Sutra ujutro kreću na vožnju od 3.100 kilometara duž granice Republike Hrvatske, s preko 30.000 metara nadmorske visine, a sve to će odraditi u roku od 14 dana

PODIJELITE

Ove nedjelje, 25. lipnja, troje će entuzijasta i humanitarca započeti vrlo važan i hvalevrijedan izazov Put za Fuji. Riječ je o humanitarno-sportskom izazovu koji ima za cilj pomoći potrebitima i podići svijest o važnosti zdravog i aktivnog načina života. Ovaj izazov će izvesti Marko Kos, Marko Deša i Aleksandar Zorić, koji već godinama volontiraju na različite načine. Vožnja će započeti u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici u 8 sati.

Ovaj izazov obuhvaća vožnju biciklom oko 3.100 kilometara duž granice Republike Hrvatske, s preko 30.000 metara nadmorske visine, u roku od 14 dana. Glavni cilj ovog sportsko-humanitarnog pothvata je pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija te promovirati važnost zdravog i aktivnog načina života. Ova akcija predstavlja način “plaćanja duga” za propuštene trenutke izazova u 2020. godini kada je zbog hitne operacije šivanja napuknute žile u nozi izostala vožnja biciklom tijekom 3 dana i 800 km.

“Put za Fuji” je osmišljen kao način prikupljanja donacija za pomoć udruzi Judo Team Fuji, koja se brine o osobama s invaliditetom u Judo klubu iz Velike Gorice. Ovaj klub inače pruža podršku oko 40 djece i mladih s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama, omogućavajući im besplatne aktivnosti poput treninga, turnira, izleta i druženja. Sredstva prikupljena tijekom ovog izazova omogućit će provedbu svih tih aktivnosti u sljedećoj godini za sve članove kluba.

Putovanje započinje 25. lipnja 2023. godine u Velikoj Gorici, a završava 8. srpnja 2023. godine također u Velikoj Gorici. Kos i Deša će biciklirati kroz predivne krajolike Žumberka, Istre, Rijeke, Privlake, Čazme, Virovitice, Međimurja te se ponovno vratiti u Veliku Goricu duž granice s Bosnom i Hercegovinom.

Osim same vožnje, donacije će biti moguće putem portala “Čini pravu stvar”, koji podržava ovaj izazov. Također, na završetku izazova bit će održane prezentacije sponzora kroz različite izložbe, video prikaze i promo materijale u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.