Home Gospodarstvo Prva zelena poslovna zona u Hrvatskoj privukla prve investitore

Prva zelena poslovna zona u Hrvatskoj privukla prve investitore

PODIJELITE

Simboličnom sadnjom drveta gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u društvu suvlasnika tvrtke Meridian 16 Richarda Teichmanna i direktora prvog investitora – Fas Logistika d.o.o. Kristijana Stipaničića, otvorit će radove u prvoj zelenoj poslovnoj zoni u Hrvatskoj – u Vukovinskom polju.

Tako će se i Velika Gorica, odnosno poduzetnička zona Meridian 16 Business, čija je misao vodilja ”Održivost je budućnost”, priključiti obilježavanju Svjetskog tjedna Zelene gradnje koji se održava od 25. rujna do 1. listopada 2017. godine. Ovogodišnja tema je promoviranje net zero carbon zgrada koje koriste istu energiju, vrlo su učinkovite i ne troše energiju. Tjedan zelene gradnje (WorldGreenBuildingWeek) vodeći je događaj globalnog pokreta zelene gradnje kojeg organizira Svjetski savjet za zelenu gradnju na čelu s mrežom od 74 nacionalnih savjeta za zelenu gradnju i njihovih 27 000 tvrtki članica.

– Svrha Svjetskog tjedna zelene gradnje je podizanje svijesti o zelenim zgradama širom svijeta, naglašavajući kako su najučinkovitije sredstvo za postizanje niza ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva, do rješavanja problema klimatskih promjena sa svrhom stvaranja održivih domova, poduzeća i zajednice – boljeg mjesta za ljude – rekli su u Meridijanu 16 Business.