Home Gospodarstvo PROSVJED URODIO PLODOM U Maloj Kosnici ne tražimo ništa što nismo imali...

PROSVJED URODIO PLODOM U Maloj Kosnici ne tražimo ništa što nismo imali prije!

Predstavnici VG Vodoopskrbe su se uvjerili da su mještani u pravu, obećavši im kako će cesta ostati iste širine, što je bio razlog jutrošnjeg mirnog prosvjeda

PODIJELITE
Foto: Velika Kosnica/Filip Margić/Facebook

Jutros je već u 8.00 sati u Maloj Kosnici došlo do mirnog prosvjeda kojim su onemogućeni daljnji radovi na aglomeraciji na tom području.

Svojim osobnim automobilima prosvjednici su blokirali strojeve izvođača radova, kako kažu, iz razloga što su nadležne upozoravali da se izvođač radova ne drži projekata te da pripremu za asfaltiranje njihove ulice ne dovode u prvobitno stanje kao što je to i dogovoreno po projektu. Pitanje je to VG Vodoopskrbe kao izvođača radova, samih izvođača radova i građana.
Kako smo doznali od predstavnika mještana Male Kosnice Gorana Miličevića, mještani tvrde da je njihova cesta prije početka radova bila široka 4.40 metara.
– Prosvjedovali smo jer prema projektu je uvelike smanjena sa 4.40 na 3.14 metara. Ukazali smo predstavnicima VG Vodoopskrbe na ovaj problem, koji su se uvjerili da smo u pravu, obećavši nam da će cesta ostati iste širine. Izvođač je povukao strojeve do daljnjeg, a mi čekamo na konkretan papirnati dokaz. Radovi su do daljnjeg obustavljeni. Zaista nema smisla da cesta stara 60 godina mijenja profil i ne tražimo ništa što nismo imali prije. Planirali smo prosvjed za četvrtak, no smatramo da ga u ovom trenutku nema smisla održati, naravno, ukoliko se obećano održi. Ne mislimo odustati od našeg stajališta, jer ako se sada radovi krivo izvedu, kasnije ih neće nitko popraviti – kazao je predstavnika mještana Male Kosnice Gorana Miličevića.

Problem je i most na ulazu u naselje

Kako doznajemo, most je ograničen za promet vozilima do 3.5 tone.
Most mještanima zadaje velike probleme prilikom ispumpavanja septičkih jama i dovoza drva za ogrjev, te ostalih situaacija prilikom kojih je potrebno proći vozilom veće tonaže. Kažu kako im je most obećan za sanaciju ali se u tri godine ništa nije promijenilo.