Home Vijesti Prošla je godina bez mladog Ivana Galekovića. Vatrogasci su napisali emotivnu poruku

Prošla je godina bez mladog Ivana Galekovića. Vatrogasci su napisali emotivnu poruku

Ovaj gubitak teško će biti prežaljen, posebno na ovaj dan kada se čini kao da je cijeli grad i dalje obavijen u crno

PODIJELITE

Na današnji dan, 20. srpnja 2019. godine, mladi vatrogasac Ivan Galeković izgubio je život u akciji gašenja obiteljske kuće. Ovaj gubitak teško će biti prežaljen, posebno na ovaj dan kada kao da je cijeli grad i dalje obavijen u crno. Njegovog veselog duha prisjetili su se i kolege vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Prijatelju, kolega…prošla je godina dana od kad te nema, duga godina bez tvoje jutarnje radosti što si došao na svoj “posao”. Svi znamo da tebi to nije bio posao. Tebi je to bio odlazak na druženje sa prijateljima i pomaganje ljudima. Tako je bilo i toga sunčanog jutra, popila se zadnja kava i kovali zadnji planovi za budući život. A tko bi znao da su zadnji…

I tog paklenog dana si radio ono što si najviše volio, pomagao si ljudima. Ali Bog je za tebe imao druge planove i tada smo se uvjerili da stvarno uzima ono najbolje sebi.

Prijatelju, prošla je godina, proći će ih još mnogo uz nerazmjernu bol i ponos, ali uvijek ćemo pamtiti te prekrasne dane sa tobom, taj smijeh s kojim si nas častio svakog jutra.

Zato prijatelju, kolega… nećemo plakati nego ćemo ponosno uzdignuti glavu i nasmijati se prema nebu, onako kako si nas ti učio.

Ivek, neka ti je vječna slava i hvala ti!”

Danas će se u Mraclinu svečano predstaviti spomen ploča poginulom vatrogascu Ivanu Galekoviću ispred vatrogasnog doma u 18:30 sati.