Home Izdvojeno Promocija knjige “Priče o Lenjinu i Staljinu” i u Velikoj Gorici

Promocija knjige “Priče o Lenjinu i Staljinu” i u Velikoj Gorici

PODIJELITE

U utorak, 10. listopada u 19 sati Gradska knjižnica Velika Gorica organizira predstavljanje zbirke kratkih priča Žarka Jovanovskog. “Priče o Lenjinu i Staljinu: praktični priručnik za izvođenje revolucije” niz je ultrakratkih priča u maniri skeča, o zamišljenim i potpuno pomaknutim susretima dvojice omraženih ruskih vođa koje autor, na tragu ruskog pisca Danila Harmsa, donosi na samo sebi svojstven način.

Apsurd, ironija, sarkazam, groteska i provokacija ono su što karakterizira ovu knjigu, što rezultira snažnim humorom kojim je obilježena svaka od 100 priča okupljenih u knjizi. Je li sve to za Žarka Jovanovskog samo književna igra, obračun s komunizmom ili nešto treće? Najbolje ćete to provjeriti ako nam se pridružite u Gradskoj knjižnici Velika Gorica na susretu s ovim osebujnim autorom – poručuju iz knjižnice.

Autorov gost bit će sisački književnik Siniša Matasović koji će također predstaviti svoje najnovije priče.

Žarko Jovanovski diplomirao je umjetničku grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Priče i pjesme objavljene su mu u više domaćih i inozemnih časopisa i zbornika te na mnogim književnim portalima. Objavio je pet knjiga poezije pod zajedničkim nazivom “Petoknjižje” – “Hrvatska”, “J… mu pas mater i životu”, “Besparica”, “Voliš li ti mene uopće?” i “Viškovi” te zbirku kratkih pripovijesti “Priče o Lenjinu i Staljinu”. Autor je i strip albuma “Mrakci”. Redovit je gost tribine “Jutro poezije”, jedne od najstarijih poetskih tribina s kontinuiranim djelovanjem u Hrvatskoj te se bavio glazbom u raznim glazbenim skupinama (Electric Žare, Geler Feler, AbnorMalan, No No Instigator i Duo List) za koje je pisao tekstove i glazbu.