Home Gospodarstvo Za projekte zaštite prirode i okoliša Grad će dodijeliti 80 000 kuna

Za projekte zaštite prirode i okoliša Grad će dodijeliti 80 000 kuna

Svaki natjecatelj može podnijeti najviše dvije prijave za financijsku podršku, a isti može biti partner na više programa/projekata i građanskih inicijativa.

PODIJELITE

Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u suradnji s Ekoregijom Velika Gorica ove će godine prvi puta putem javnog natječaja dodijeliti potpore građanskim inicijativama i udrugama te drugim neprofitnim organizacijama za sufinanciranje provedbe programa i projekata zaštite prirode i okoliša na području Grada Velike Gorice.

Putem natječaja dodijelit će se ukupno 80 000 kuna. Svaki natjecatelj može podnijeti najviše dvije prijave za financijsku podršku, a isti može biti partner na više programa/projekata i građanskih inicijativa.

– Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti po pojedinoj građanskoj inicijativi, programu/projektu je od 3 000 do najviše 15 000 kuna, a planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno 6 programa/projekata odnosno građanskih inicijativa – stoji u Javnom natječaju.

Natječaj obuhvaća:

1. razvoj inovativnih modela, tehnologija i rješenja u zaštiti prirode i okoliša, utemeljenih na načelima održivog razvoja, osobito u području povećanja energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije i ekološkog graditeljstva;

2. očuvanje i revitalizaciju zaštićenih prirodnih područja, i drugih prirodnih vrijednosti;

3. detekciju onečišćenih lokacija i onečišćivača na području Grada, čišćenje ”divljih” odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja;

4. edukaciju građana, naročito djece i mladih, o zaštiti prirode i okoliša, osobito o prethodno navedenim temama, održavanjem radionica, tribina, konferencija, sajmova i drugih manifestacija te izradom tiskanih i elektroničkih edukacijskih materijala;

5. ostale aktivnosti natjecatelja koje pridonose zaštiti i očuvanju prirode i okoliša

Rok za podnošenje prijava traje do 30. ožujka 2018. godine do 15 sati. Dokumentaciju za potrebe provedbe natječaja izradila je Ekoregija Velika Gorica koja se zbog toga ove godine neće kandidirati za sufinanciranje. Odluka o načinu raspodjele sredstava, sva dokumentacija za prijavu na natječaj, kao i uvjeti natječaja te upute prijaviteljima, dostupni su ovdje i ovdje.