Home Gospodarstvo Projekt Aglomeracija Velika Gorica spreman za realizaciju

Projekt Aglomeracija Velika Gorica spreman za realizaciju

PODIJELITE

Projekt Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica prihvaćen je od strane europskih konzultanata JASPERS-a, a ukupni planirani troškovi u iznosu oko 267,2 milijuna kuna bez PDV-a sufinancirat će EU.

Iz VG Vodoopskrbe su istaknuli da će narednih dana dobiti i poziv za prijavu projekta od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike nakon čega će uslijediti potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Ugovora o sufinanciranju i Ugovora o partnerstvu.

Podsjetili su kako je za ishođenje konačne potvrde europskih stručnjaka na projekt, bilo potrebno provesti detaljne pripreme te izraditi opsežnu dokumentaciju između čega se izdvajaju izrada Studije izvodljivosti, Aplikacije, Studije utjecaja na okoliš, Rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš, ishođenje brojnih mišljenja i izjava nadležnih državnih tijela, rješavanje imovinsko pravnih odnosa na svim česticama kojima prolazi trasa cjevovoda te ishođenje svih lokacijskih i građevinskih dozvola.

– Ovaj dokument rezultat je predanog rada i mnogo uloženog truda i zato s ponosom ističem da je ovaj projekt spreman za realizaciju – izjavio je direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Rak.