Home Izdvojeno Projekt “Aglomeracija Velika Gorica” priveden je kraju, uskoro početak opsežnih radova

Projekt “Aglomeracija Velika Gorica” priveden je kraju, uskoro početak opsežnih radova

PODIJELITE

VG Vodoopskrba pripremila je dokumentaciju za aplikacijski paket koji će sljedeći tjedan biti dostavljen Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Nakon toga slijedi objava postupka javne nabave, a iz VG Vodoopskrbe očekuju skori početak radova. Priopćenje za medije donosimo u cijelosti.

Nakon što je dana 24. ožujka 2017. godine dobiven posljednji „completion note“ (odobrenje JASPERS-a) sveobuhvatan posao vezan uz pripremu i predaju kompletne dokumentacije za sufinanciranje od strane EU za najznačajniji velikogorički projekt „Aglomeracija Velika Gorica“ priveden je kraju.

Od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike, dana 5. travnja 2017. godine VG Vodoopskrba d.o.o. je zaprimila Poziv na dostavu aplikacijskog paketa dokumenata, nakon čega slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Ugovora o sufinanciranju i Ugovora o partnerstvu.

Pripremljena je cjelokupna tender dokumentacija koja će sljedeći tjedan biti predana Posredničkom tijelu razine2 – Hrvatskim vodama, nakon čega slijedi objava postupka javne nabave.

Iz VG Vodoopskrbe ističu kako očekuju skori početak opsežnih radova, koji će osim rekonstrukcije i modernizacije postojećeg pročistača otpadnih voda, omogućiti izgradnju novih 145 km mreže odvodnje, potpuno saniranje 80 km prometnica i kao dodanu vrijednost besplatan priključak za 5 000 domaćinstava.